Грудень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Генплан Бучі: запроектовано школи, спорткомплекси, транспортні розв’язки

1 хвилина на читання

Допоки триває процес внесення змін до генерального плану міста Буча, для зручності і розуміння запланованих владою змін на розвиваючих територіях головний архітектор громади надає вичерпну інформацію.

Заклади освіти і спорту в розвиваючих територіях

Більшість розвиваючих територій – це житлові квартали детальних планів. У кожному із них у генплані запланована відповідна територія для шкіл та дитячих садочків з розрахунку запроектованої кількості чисельності населення.

Запроектовані 4 спортивні комплекси

  • Один із СК на вулиці парковій, що матиме два стадіони: тренувальний та для змагань.
  • на території 100 га у кварталі вул. Нове шосе – кладовище – Форест Ленд,
  • на території 191 га на території Депутатська-Гмирі
  • на території 161 га район Ястремщини.

Нові транспортні розв’язки

“Внесеними змінами до генплану ми розширюємо всі вулиці до міських, це найменше – 15 м в червоних лініях з проїжджою частиною, велодоріжками, тротуарами, зеленими зонами для прокладання комунікацій, що збільшить і покращить рух транспорту”, – розповідає Вадим Наумов.

Також проектуються кругові розв’язки:

  • перехрестя вулиць Вокзальної в Інститутською,
  • на вулиці Леха Качинського кільце (уже збудоване),
  • перехрестя Ястремська-Інститутська,
  • перехрестя Вокзальна-Жовтнева,
  • проектуємо продовження автомобільної дороги Т1001, яка зараз з’єднуж Житомирську трасу з Ковельською від перехрестя Ворзель – Нове шосе через територію сіл Мироцьке, Блиставиця і виводимо її на Велику кільцеву дорогу. Матиме фактично об’їзну навколо столиці.

Проїзди через залізницю

Відповідно до внесення змін до генерального плану проєктується естакада – переїзд через залізницю у розрізі вулиці Яснополянської з виїздом на вулиці Таоасівська-Вокзальна.

Пішохідні переходи на вокзалі, які вже спроєктовані і пройшли всі погодження.
Також ще один перехід на залізничній станції Склозаводська.
І об’їзний шлях через Яблонську під мостом через річку Буча з виїздом на вулицю Івана Франка, Старояблонську, та можливістю виїзду на трасу М07: Київ-Ковель-Ягодин.

Генплан Бучі: запроектовано школи, спорткомплекси, транспортні розв'язки

Зелені зони

В генплан внесено всі сквери та зелені зони, передані КП Бучазеленбуд за останні роки, збережено як зелену зону пойми річок Рокач і Буча, запроектовано збільшення територій міського парку.

Також Бучанською міською радою виграно судовий процес щодо скасування договору оренди земельної ділянки на території так званої “Кампи”. Тепер ця територія передана КП «Бучазеленбуд», на ній залишили з попереднього детального плану озеро і дитячий заклад.

“85% змін генерального плану по територіях – це перенесення 64-х детальних планів території, виконаних і затверджених за період реалізації детплану (більше 5 років) та звернення власників приватних територій, які вбачають використовувати свою територію за іншим функціоналом, або привести у відповідність”, – розповідає начальник відділу архітектури та містобудування Бучанської міської ради Вадим Наумов.

Проектні рішення генплану не порушують права жителів Бучі щодо приватних територій та надають проектні рішення щодо покращення умов проживання та проведення дозвілля.
Оновлений генеральний план стане першим містобудівним документом державної програми діджиталіщауії, ведення геоінформаційної системи та містобудівного кадастру для публічного висвітлення ведення містобудівної діяльності в місті.

Генплан Бучі: запроектовано школи, спорткомплекси, транспортні розв'язки

З оновленими матеріалами можна ознайомитися на сайті Бучанської міської ради у розділі Оголошення: Відділ містобудування та архітектури, а також в приміщенні ради по вулиці Енергетиків, 12 за умов дотримання карантинних обмежень, передбачених для «червоної зони».