Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Міжнародна зустріч високого рівня з питань культури пройшла у Ворзелі

1 хвилина на читання

Міжнародна українсько-польська зустріч відбулась у музеї історії та культури «Уваровський дім» у Ворзелі.

Захід приурочили до цьогорічних свят – 30-ї річниці Незалежності України та 103-ї річниці Незалежності Польщі.

Гості, численні представники культури та громадськості обговорювали питання українсько-польського співробітництва, зокрема в галузі культури, особливо відновлення побратимських відносин між Ворзелем і польським містом Гура-Кальварія.

Вела зустріч її ініціатор – заслужений діяч культури Республіки Польща, голова ГОТ «Полонія-Київщина» Людвіка Ніжинська.

Після офіційної частини відбувся концерт популярної польської пісні та джазових мелодій польських композиторів, який приємно порадував слухачів високою майстерністю виконавців  та чарівним звучанням.

Організували захід музей історії та культури «Уваровський дім», ГОТ «Полонія – Київщина», відділ Консульства Республіки Польща при Посольстві Республіки Польща в Україні, Бучанська міська рада, Ворзельський старостат.

На зустріч прибули з польської сторони Дорота Дмуховська – керівник Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Києві та Яцек Гословський – радник Посольства Республіки Польща до справ поляків в Україні.

Від духовенства: о. Ігор Скоморовський, духовний настоятель Вищої духовної семінарії Пресвятого Серця Ісуса Києво-Житомирської дієцезії Римо-католицької церкви в Україні, настоятель костелу св. Йоана Павла ІІ (Ворзель) та о. Рішард Борковський – професор, викладач семінарії.