Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Школа № 1: Тетяна Богач стала освітнім експертом

1 хвилина на читання

Заступник директора з виховної роботи, вчитель початкових класів Бучанської загальноосвітньої школи № 1 Тетяна Богач у 2019 році одна з перших педагогів громади успішно пройшла сертифікацію педагогічних працівників. А зараз спробувала себе у новій ролі: продовжила співпрацю із Управлінням Державної служби якості освіти у Київській області і стала експертом з вивчення практичного досвіду.

І хоч Тетяна Сергіївна зізнається, що був певний острах давати оцінку роботі учасників, не маючи змоги побачити все своїми очима, поспілкуватися з дітьми, та, звичайно, професіоналу, який прагне розвиватися і вдосконалюватися, все вдалося.

Публікуємо пряму мову Тетяну Богач про свої враження і побажання колегам:

«У 2019 році всі вперше почули про новий вид перевірки майстерності вчителя, про пошук агентів Нової української школи. З’явився інтерес, бажання перевірити свої сили, але через кілька днів додався і величезний страх перед невідомим, адже ні ЗНО, ні вивчення досвіду вчителя незалежними експертами раніше не практикувалося.

Ризикнувши взяти участь у «пілоті», я отримала хороший результат – серед закладів свого міста стала першим вчителем, що отримав сертифікат про успішне проходження сертифікації педагогічних працівників. Але це не головне! Я отримала досвід та вкотре переконалася, що потрібно вірити в свої сили.

У 2021 році Сертифікація знову стала частиною мого життя. Роль експерта з вивчення практичного досвіду, а точніше – онлайн-експерта. Звичайно, спостерігаючи за тим, як змінювався формат проходження та як постійні карантини вносять свої корективи в освітній процес, був певний острах давати оцінку роботі учасників, не маючи змоги побачити все своїми очима, поспілкуватися з дітьми. Але все вдалося! Вчителі по інший бік екрану змогли продемонструвати свої вміння, а спілкування з ними ще раз переконало: робота Вчителем – це покликання.

Бажаю всім учасникам (незалежно від порогового балу та результатів) – любити своїх учнів, себе та пам’ятати, що Ваша роль в житті учнів є ключовою.

Тим вчителям, які лише наважуються подавати заявку, дам пораду – сміливіше, будьте собою! «Горіть» своєю справою, щоб навіть екран Zoomу зміг це передати».