Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ірина Пасічна – 25 років служіння людям

1 хвилина на читання

Сьогодні ми знайомимося зі службою, яку багато людей нашої громади дуже добре знають, адже зверталися по допомогу й отримали увагу і підтримку. Це Управління соціальної політики Бучанської міської ради.

Серця цих працівників переповнені хвилюванням за інших, їхні думки про те, як допомогти вразливим чи незахищеним верствам населення, або тим, хто потрапив у скрутну ситуацію. Діти-сироти, багатодітні родини, люди з інвалідністю, учасники бойових дій та їхні сім’ї, ветерани, ліквідатори аварії на ЧАЕС, малозабезпечені – це не повний список тих, кому необхідна допомога соцслужб у сфері соціального захисту.

Керівник УСП – близьке знайомство

І розпочнемо ми знайомство з керівника – Ірини Юріївни Пасічноїнської міської ради Іриною Юріївною Пасічною, яка працює у сфері соціального захисту 25 років, а розпочала свою діяльність у галузі житлових субсидій Бучанської селищної ради у 1996 році. Тоді фахівці служби самі здійснювали прийом громадян і розрахунок призначення житлових субсидій.

Хоч працювала в Ірпені, та для Бучі

2001 року її було переведено до відділу житлових субсидій Ірпінського регіону, але функції призначення житлових субсидій здійснювала для громадян Бучі. За чотири роки зросла від спеціаліста до начальника відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення, до якого крім субсидій належала сфера управління праці і соціального захисту. Цей досвід у різних напрямах соціальної сфери дуже знадобився за кілька років.

Повернення в Бучу

У 2007 Буча стала містом обласного значення й отримала шанс відкрити свої структурні підрозділи. Створюючи у Бучі Управління праці, соціального захисту та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Ганна Василівна Назаренко запропонувала пані Ірині посаду заступника.

Саме Ірина Юріївна разом із Ганною Василівною розробляли структуру підрозділу, набирали штат, брали статистичні дані пільгових категорій, субсидіантів, одержувачів соціальної допомоги, передавали особові справи з Ірпінського до Бучанського управлінь. Займалися розрахунком, звітністю усіх видів державних соцдопомог, пільг та житлових субсидій, налаштуванням баз, комп’ютерних комплексів, укладенням договорів.

Лише чотири фахівці, серед яких в установі досі працює головний бухгалтер Наталія Вікторівна Кухар, з Ірпінського управління перейшло до Бучі. Інші працівники – нові, яких потрібно було ще й навчати. Та в них все вийшло! Управління розпочинало свою роботу у складі 10 працівників, поступово набрали повний штат – 33 співробітники.

Громада зросла, тож і Управління збільшилось

Місто впевнено розвивалося, громада зростала, поступово розширюючи свої межі. Після проведення реформи децентралізації, коли Бучанська громада стала налічувати, крім міста Бучі, ще вісім старостинських округів, звичайно, і кількість відвідувачів Управління зросла, і всім їм мали надати якісне обслуговування. Постала необхідність в осучасненні та реорганізації підрозділу, який тепер налічує 84 працівники.

Із січня 2020 року Ірина Пасічна очолила Управління. А в грудні 2020 року було здійснено реорганізацію. І змінилася не лише назва (тепер це Управління соціальної політики БМР). Додалися нові напрями: сектор служби у справах дітей та сім’ї і сектор соціальної роботи із сім’ями та дітьми. А в структуру установи ввійшли три центри: Центр надання адміністративних послуг соціального характеру, Центр обслуговування пільгових категорій населення, Центр соціальних служб.

Читайте відповіді Ірини Юріївни на наші питання у наступному матеріалі.

Центр надання адміністративних послуг соціального характеру

Основним завданням є забезпечення виконання чинного законодавства в частині соціального захисту сімей з дітьми, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, одиноких матерів,  внутрішньо переміщених осіб, а також малозабезпечених сімей.

Займаються всіма видами державної соціальної допомоги, компенсації, житлової субсидії та іншими виплатами відповідно до чинного законодавства.

Центр обслуговування пільгових категорій населення

До нього входять два підрозділи:

відділ персоніфікованого обліку та соціальної підтримки пільгових категорій населення;

відділ з обслуговування ветеранів війни та інших категорій населення.

Центр соціальних служб

Здійснює реалізацію державної політики з питань соціального захисту дітей та сім’ї, проводить соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, і надає їм соцпослуги, а також соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування.