Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Більше 71 млн грн держсубвенції на розвиток Бучанської громади

1 хвилина на читання

Сьогодні на позачерговому засідання Бучанської міської ради, яке провів міський голова Анатолій Федорук, депутати погодили прийняти до місцевого бюджету державну субвенцію на соціально-економічний розвиток на суму понад 71 млн.грн.


«Таким чином бюджет розвитку Бучанської громади за 2021 рік сягне рекордних 452 млн. грн. Для порівняння, у сусідній Ірпінській громаді, яка є відчутно більшою за кількістю населення, на 2021 рік він становить 395 млн. грн., – розповів секретар міської ради Тарас Шаправський. – Цього результату вдалося досягти завдяки ефективній співпраці з обласною та державною владою, а також системній роботі всередині Бучанської громади. І це, як на мене, найкращий звіт за рік для команди Анатолія Федорука».


Це результат взаємодії всіх щаблів влади з метою залучення додаткових коштів для розвитку територіальної громади.

Додаткові кошти субвенції з державного бюджету планується спрямувати на такі проєкти:

  • – Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селищі Бабинці, що має бути на вулиці Травневій, 66. За планом – уже наступного року.
  • – Будівництво зони відпочинку із влаштуванням спортивних багатофункціональних майданчиків біля озера на вул. Тараса Шевченка в селі Мироцьке.


«Плануємо використати природні переваги села, щоб втілити екологічний, туристичний та водночас бізнесовий проєкт – створення зони відпочинку навколо озер. Він має стати туристичним магнітом нашої громади, сприятиме зайнятості сільського населення й забезпечить додаткові надходження до бюджету», – роз’яснив секретар БМР.

  • – Капітальний ремонт дороги комунальної власності в межах вул. І.Руденка, М. Мурашка, сім’ї Забарило із влаштуванням кільцевої транспортної розв’язки по бульвару Богдана Хмельницького із під’їздом до центру надання соціальних послуг «Прозорий офіс» у м. Буча.
  • – Капітальний ремонт дороги комунальної власності по вул. Григорія Вірьовки в Бучі.
  • – Капітальний ремонт пішохідної зони між вул. Леха Качинського та пров. Богдана Ступки (біля будинку № 129) в м. Буча.

Анатолій Петрович зазначив, що можливі деякі корективи у останніх пунктах переліку запланованих робіт, але загальна сума субвенції для Бучанської громади будівництво амбулаторії і зони відпочинку у Мироцькому залишиться незмінними.

Депутати також затвердили зміни до Програми соціально-економічного розвитку Бучанської МТГ на 2021-2023 роки і зміни до місцевого бюджету.