Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Мироцькі гімназисти: «Ми роду козацького діти» (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Мироцькій гімназії № 12 з нагоди святкування Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці, початку заходів нового сезону Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – Джура-2022 та Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек відбулось свято «Ми роду козацького діти».

Учасники заходу перенеслися в далеке минуле нашої України і мандрували козацькими стежками.  Учні змагалися в конкурсах «Влучні стрільці», «Сильні духом», «Найспритніший (найспритніша)», «Одягнися козаком», «Перевага рук», «Повзунець», «Бій півнів».

         На заході був присутній учасник АТО Мельниченко Микола Іванович разом зі своїм маленьким сином Іванком. Приємно, що донька героя, Мельниченко Анна, отримала посвідчення справжньої козачки Мироцької гімназії.

«Дякуємо захисникам та захисницям України за подвиг, мужність та героїзм!» – наголосили у гімназії.

         Новостворений рій «Мироцькі звитяжці» на чолі з учителем історії Комарницьким В.В. подарував усім смачну юшку, справжній козацький куліш, яскравий виступ та прекрасний настрій.

         Шкільний бібліотекар Самойленко К.А. провела вікторини, конкурси та інтелектуальні змагання з учнями. Діти демонстрували знання з історії рідного села та козацтва, раділи успіхам своїх однокласників.

         Весела українська музика звучала в школі, діти танцювали та співали, а ще вчилися бути щасливими, успішними та здоровими.

         Батьки теж не залишилися байдужими: допомогли дітям у приготуванні козацьких страв.

         Нагороди-смаколики отримали найактивніші учасники свята.