Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Спільний авіапростір Україна-ЄС

1 хвилина на читання

Урядовий портал повідомляє про те, що Україна та Європейський Союз уклали угоду про Спільний авіаційний простір. Передбачається, що тепер з’являться нові можливості як для споживачів, так і для операторів. Відтак договір допомагатиме здешевленню авіаквитків, розвитку туризму, торгівлі, інвестиціям, тощо.

«Угода про Спільний авіаційний простір — це «авіаційний безвіз» одночасно для українських та європейських авіаперевізників. Україна отримає такі самі можливості, правила й стандарти в галузі авіаперевезень, як і в держав-членів Євросоюзу. Ми «створюємо Європу» на українському авіаційному ринку. Уряди України та країн ЄС більше не надаватимуть призначення на той чи інший маршрут. Авіаперевізники зможуть самі домовлятись про можливість рейсів та їх кількість напряму з аеропортами», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зауважив, що конкуренція між авіаперевізниками, як у Європі, — це один із суттєвих факторів зниження цін на квитки. Тож угода відкриє для українців більше можливостей та напрямків для подорожей.

Укладення угоди відбулося 12 жовтня в межах 23-го Саміту Україна — ЄС в присутності Президента України Володимира Зеленського, Президента Європейської Ради Шарля Мішеля та Президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн.

Угоду підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Віце-президент Єврокомісії — Високий представник із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель та Посол Головуючої в Раді ЄС Республіки Словенія в Україні Томаж Менцін.

Нагадаємо Меморандум між Бучанською радою та ДП “Антонов” підписано – (buchanews.com.ua)