Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Звернення БМР щодо розвитку малих систем розподілу електроенергії

1 хвилина на читання

На сесії депутати погодили проєкт рішення щодо звернення Бучанської міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр–міністра України, Голови НКРЕКП, Президента Асоціації міст України, Виконавчого директора Ukraineinvest, Голови Офісу простих рішень та результатів щодо розвитку малих систем розподілу електроенергії.

Як зазначив доповідач – секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський, це звернення сприятиме тому, що необхідні зміни до законодавства будуть внесені й, зокрема, і буде спрощена процедура підключення підприємств до мережі електропостачання.

Мета:

стимулювання соціально-економічного розвитку регіонів та створення інфраструктури  індустріальних парків, що є інструментом стимулювання виробництва, залучення інвестиицій, збільшення зайнятості населення, зростання економічного розвитку.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук роз’яснив, що такі звернення від суб’єктів місцевого самоврядування ініційовано Асоціацією міст України. Пропозиції та проекти змін і доповненнь напрацьовані із залученням експертів галузі й з урахуванням міжнародного досвіду, й покращать ситуацію по підключенню підприємств.

«Наші звернення слугуватимуть тому, щоб у законопроєкті були відображені необхідні зміни, а відтак ініціатива спростить розвиток індустріальних парків», – прокоментував Анатолій Федорук.

Зокрема у зверненні йдеться:

Бучанська міська рада звертається до Центральних органів влади з вимогою в найкоротший термін привести у відповідність регуляторну базу реалізації норм Закону, а саме:

  • Внести зміни до правил роздрібного ринку в частині формування величини плати за послуги з розподілу мережами операторів малих систем розподілу, в тому числі і для побутових споживачів;
  • внести зміни до кодексу систем розподілу.