Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Тарифи на тепло для населення не зростатимуть!?

1 хвилина на читання

Принаймні, протягом цього опалювального сезону обіцяють стабільну ціну. Так стверджує народний депутат України Віталій Безгін після того, як між центральною та місцевими владами, НАК «Нафтогаз України», Асоціацією міст України було підписано меморандум для врегулювання проблемних питань щодо опалювального сезону.

На порталі «Децентралізація» зазначається, що на підтримку громад у питанні стабільного проходження опалювального сезону Урядом передбачено:

  • спрямування додатково до місцевих бюджетів 4% ПДФО (податку на доходи фізичних осіб);
  • субвенції з державного бюджету громадам, що знаходяться поза індексом податкоспроможності (до 0,9), яка покриває 80% дефіциту ТКЕ цих громад (з 4 кварталу 2021 року)

Документ підписали на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за участі Володимира Зеленського. У засіданні також взяв участь Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

«Цей меморандум засвідчує досягнення домовленостей, що мають гарантувати його стале проходження. Уряд виконав свої зобов‘язання, зокрема, йдеться про забезпечення однієї з найнижчих цін на газ для виробників тепла для населення — 7420 грн за тис куб. м. Також центральна влада гарантує спрямування до місцевих бюджетів ПДФО, спеціальної субвенції громадам, які знаходяться поза індексом податкоспроможності, і, звісно ж, своєчасні виплати субсидій. Ми знайшли з органами місцевого самоврядування порозуміння і готові рухатися далі. У документі передбачені зобов’язання центральної влади, НАК “Нафтогаз України” та ОМС», — наголосив Олексій Чернишов.

Довідково.

Підписантами Меморандуму виступили Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, Міністр енергетики України Герман Галущенко, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, від Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад — Львівський міський голова Андрій Садовий, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, Дніпровський міський голова Борис Філатов, Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Олександр Слобожан.