Серпень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Книгу про видатного лікаря, бучанця Вітольда Камінського презентували в Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

В Українському гуманітарному інституті минув міжнародний семінар “Водолікування в системі природних засобів оздоровлення”. Захід був присвячений 160-річчю з Дня народження видатного лікаря минулого сторіччя, гідротерапевта Вітольда Камінського.

Вітольд Камінський – наш земляк, який був одним із перших мешканців міста Буча.

За основу своєї лікувальної методики, лікар-гідропат взяв 5 принципів: правильне харчування, фізична активність, душевна рівновага, лікувальна сила води, сила природи, сонця, повітря, рослин. Вони були описані Вітольдом Камінським у його книзі “Друг здравія”, 1960-го року.

На семінарі відбулася презентація книги “Вітольд Камінський: той, хто залишив море й обрав кохання”. Співаторами цього проєкту є Олена Плаксіна – краєзнавець, Лариса Георгінова – історик, Анна Самборська – правнучка Вітольда Камінського. Головний редактор книги – Ірина Садова.

Олена Плаксіна розповіла, що історія створення книги є дуже казковою. Все сталося на Різдво, коли Тетяна (одна із двох родичок Вітольда Камінського) надіслала їй фотографії лікаря, які знайшла зовсім випадково під час прикрашання різдвяної ялинки. Як то кажуть, всі дива трапляються переддень Різдва.

Також на міжнародному семінарі була присутня правнучка Вітольда Камінського Анна Самборська. Вона проживає у США, тому спілкувалася із присутніми за допомогою перекладача. Ось, що вона розповіла про цю книгу та про свого прадіда:

“ Моя мама, внучка Вітольда, ніколи його не зустрічала. Їй було лише 3 роки, коли помер Вітольд Камінський, – повідомила Анна Самборська. – Коли почалася війна, то всі зв’язки між сім’ями обірвалися. А сам прадід, після того як пішов до армії,  змушений був переїхати жити до Польщі. Проте писати листи рідним було дуже небезпечно.”

Детальнішу розповідь про цей захід опублікуємо згодом.

Підготувала Поліна Островська