Серпень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вартість послуг на теплопостачання обговорили на спільній нараді

1 хвилина на читання

Підготовка до опалювального сезону – головна тема наради міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з головами міст та їхніми заступниками, підприємствами теплокомуненерго та за участі представників Асоціації міст України. Про те, що обговорювали, поділився Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

– Ключове питання – тарифи для населення, які попри зростання ціни на блакитне паливо, мають залишитися на рівні попереднього опалювального сезону. Тож центральна влада разом із територіальними громадами мають вишукати фінансові компенсатори для теплогенеруючих компаній, – повідомив Анатолій Петрович.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан висловив позицію міських голів: необхідність внесення змін до довгострокового контракту постачання природного газу між ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» та підприємствами теплопостачання, що сприятиме вирівнюванню ситуації.

– Переконаний – у документі мають бути передбачені умови, які забезпечать вчасний старт опалювального сезону та унеможливлюють застосування санкцій до постачальників теплоносіїв, – наголосив Анатолій Федорук.

Міністр Сергій Чернишов наголосив про те, що Президент України Володимир Зеленський, поставив завдання — вчасний старт опалювального сезону. І запевнив, що Уряд підтримує органи місцевого самоврядування, аби вирішити питання з заборгованістю підприємств та збереженням суми в платіжках для людей на рівні торішніх. Кожне місто отримає індивідуальний підхід, разом шукатимуть компромісні рішення, що мають влаштувати усі сторони процесу.

Олександр Слобожан також зауважив:

«У НАК «Нафтогаз України» запевнили, що підходитимуть індивідуально до кожного тепловика, враховуючи рівень розрахунків споживачів перед підприємством ТКЕ у відповідному місяці. У довгостроковому контракті на постачання природного газу необхідно забезпечити розподіл обсягів газу, зокрема обсягу І за фіксованою ціною для надання послуг з постачання теплової енергії населенню».

Нагадаємо, Нафтогаз ввів нові тарифи на газ для населення | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)