Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

КОР: дістатися до лікарні гелікоптером незабаром стане реальністю

1 хвилина на читання

Про це повідомила заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова в ефірі одного з місцевих телеканалів.

Мова йшла про «пілотний проєкт» аеромобільної авіації, який розпочнуть саме на Київщині. У планах побудувати на території медичного містечка на Богговутівській, 1 (Київська обласна лікарня), майданчик для посадки гелікоптера. Також має бути ангар, приміщення, де відпочиватимуть працівники швидкої допомоги.

«Бригади нашої екстреної медичної допомоги вже пройшли навчання і вони повністю готові до роботи. Попередньо пройшов величезний конкурс, заявки подавали медики навіть із-за кордону. А пілоти і гелікоптери від МВС України», – сказала Тетяна Семенова.

Запуск проєкту кілька разів переносили з причини сертифікації спеціалізованого обладнання, розповіла заступниця голови КОР. Втім у облраді впевнені, що вже найближчим часом перші пацієнти зі складними випадками будуть доставлені до медичних закладів повітряним транспортом.

Підтримка лікарень

Крім того, в ефірі говорили про обласну цільову програму «Здоров’я Київщини» на 2021-2023 роки, основна мета якої фінансування усіх спеціалізованих медичних закладів третинного рівня. Та придбання різноманітного медичного обладнання, щоб медичні заклади могли надавати більш ширший об’єм послуг, і таким чином також і заробляти гроші на свої потреби.

Автомобілі швидкої

Також, під час ефіру говорили про поповнення 42 автомобілями класу В і С екстреної меддопомоги державним коштом. До кінця року планується  закупівля ще 48 автівок вже обласною службою екстреної медичної допомоги. Відтак, разом із 20 авто, що були придбані торік, буде повністю оновлено автопарк.

Нагадаємо, нещодавно представники КОР відвідали Ворзель із метою Врятувати дитячий санаторій у Ворзелі (ФОТО) | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)