Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Виставка-ярмарок «Гільдії майстрів» – у Публічній бібліотеці (ФОТО)

1 хвилина на читання

Яскравий зручний простір сучасної бібліотеки, що недавно відкрилася у Бучі, став площадкою для ще одного заходу. «Гільдія майстрів», яка на сьогодні вже налічує 77 учасників, організувала там демонстрацію своїх рукотворних виробів. У той же час бажаючі можуть придбати неповторні витвори мистецтва, зроблені «золотими руками» творчих людей.

Сьогодні – «пілотний проєкт» виставки-ярмарки, влаштований буденного дня. Тож лише кілька учасників Гільдії змогли виставити на загал свої поробки. Та, як розповіла т.в.о. директора Публічної бібліотеки Бучанської МТГ Ірина Кирилишена, яка є співорганізатором виставки, у планах проводити такі заходи щотижня, на постійній основі і не лише у приміщенні, а і виїзні. Наприклад, долучатися до заходів з нагоди свят, як то день села тощо.

– Хочемо знайомити наших жителів з різними видами мистецтва людей, адже у майстрів золоті руки, – додала пані Ірина. – У громаді дуже багато майстрів рукоділля, тож вирішили об’єднати їх у одну велику організацію, щоб і показати їх майстерність, витвори мистецтва, і допомогти у розвитку. А у бібліотеці чудовий простір, в якому комфортно всім.

Сьогодні на ярмарку демонстрували свої поробки шість жіночок, для яких їх творчість давно вийшла за межі звичайного хоббі.

Бучанка Оксана Вашуленко виробляє аксесуари для волосся для дівчат. Роздивляючись яскраві шпильки і бантики із паєтками, різнокольоровими стрічками тощо ми дійшли до висновку, що будь-яка дівчина зможе знайти собі прикрасу до вподоби.

А киянка Олена Васянович, яка довгий час живе у Немішаєво, вже близько 25 років виготовляє прикраси з бісеру. І вони неймовірно яскраві, гарні і якісно зроблені. На додачу десь шість років тому майстриня зацікавилась іграшками з фетру. Такий милий подарунок, зроблений Оленою, буде у нагоді і діткам і дорослим.

На виставці ми також познайомилися із поетесою із Ворзеля Аллою Тимошенко, яка займається цією творчістю більше п’ятнадцяти років, а працює бухгалтером-економістом. Вона пропонувала присутнім книги з добірками власних віршів, а також свого вчителя і натхненника Олега Гаврилюка, народного артиста України, поета і композитора, автора-виконавця. Книжечки, які не придбають відвідувачі, будуть подаровані бібліотеці. А крім того Алла принесла вироблені власноруч різнокольорові свічки, які обов’язково додадуть затишку і романтики.

Наступна розкладка вражає різноманіттям поробок. Це все – домашнє мило, виготовлене ворзелянкою Анною Артамоновою. Жінка розповіла, що займається цією творчістю із 2013 року, тож має багатий досвід і широкий асортимент, до якого входить також навколомильна косметика: тверді шампуні, желейне мило, піна і «бомбочки» для ван, тверді парфуми, скраби тощо. Виховання двох діточок Анна поєднує із своїм захопленням.

Олена Ковальова із Ворзеля, перебуваючи протягом шести років у відпустці по догляду за дитиною, почала шити. Зараз різноманіття виробів із текстилю радує око: прикраси для волосся, сумки, мішечки, подушки, плаття для ляльок та багато чого іншого.  Олена розповіла, що навчилася шити ще у дитинстві, адже батьки самі робили ляльок з текстилю, але не мала бажання пов’язувати своє життя із цим. Та час змінюється, і з роками навички з дитинства допомогли віднайти собі цікаве захоплення.

Ще хочемо познайомити вас із майстринею Оленою Горобченко, яка займається шиттям у стилі печворк (клаптикова техніка). Розповідає, що 25 років тому зацікавилася цією технікою, та згодом вирішила – не має часу. А зараз, опинившись у статусі пенсіонера, дізналася, що з’явилися нові цікаві методики, інструменти, які припали їй до душі. Текстильна мозаїка на сумках вражає підбором кольорів і чарівним результатом, який досягається. Жіночі сумочки і сумки для пляжу, серветки, наволочки – все прегарне.

Вивід один – очі розбігаються від неймовірної творчості майстринь. Хочеться все роздивитися, доторкнутися до рукотворних чудових виробів, і придбати додому, щоб радували всю родину.

До речі, дівчата розповідають, що їх «Гільдія майстрів» – це в першу чергу можливість донести до людей їх творчість. Розповідають про ремесло, проводять майстер-класи.

Зародилася організація у Ворзелі. Ще до пандемії майстри часто у вихідні дні розташовувалися на алеї у селищі, яку в народі так і почали називати «Алея майстрів».

Тож до нової зустрічі, про яку ми обов’язково повідомимо.

Нагадаємо, можете ознайомитися із переможцями Громадського бюджетй у матеріалі: Громадський бюджет: проєкти переможці (ФОТО) | (buchanews.com.ua)