Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Військовий парад на День Незалежності

1 хвилина на читання

З нагоди 30-ї річниці головного свята України на вулиці Хрещатик і Майдані Незалежності у столиці відбудеться урочистий концерт і парад військ «з прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів», – повідомляє урядовий портал.

А також артилерійський салют на Трухановому острові у Києві.

Кабінет міністрів вже підготував та оприлюднив план урочистих і святкових заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора України.

На Михайлівській площа та Володимирському проїзді буде статичний показ сучасних зразків озброєння та техніки сил безпеки і оборони.

А в Одесі на зовнішньому рейді морського порту Одеса (мис Малий фонтан та Морський вокзал) – урочисте проходження бойових кораблів і суден забезпечення та прольоту авіації, повітряного, морського та статистичного показу озброєння і військової техніки.

Також у планах:

  • церемонії урочистого підняття Державного Прапора України;
  • перший форум соціально-гуманітарного спрямування “Саміт перших леді та джентльменів” на території Національного заповідника “Софія Київська”;
  • нагородження видатних діячів;       
  • урочистості, концерти, у тому числі благодійні у містах, громадах, районах, населених пунктах країни;
  • церемонії покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників операції Об’єднаних сил, антитерористичної операції, заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та хвилини мовчання.

Крім того, у плані забезпечити з нагоди Дня незалежності України та Дня Державного Прапора України розроблення та реалізацію загальнодержавних проектів, серед яких будівництва, фестивалі, турніри, конкурси, акції, книжкові виставки, марафони, тощо.

Більше детально можна ознайомитися на сайті Урядового порталу.

Ми публікували: Герої «золотого ХІХ століття» на алеях чудового парку (ФОТО) | (buchanews.com.ua)