Поради: як зберегти паску, щоб не черствіла
1 хв читання
Після Великодня частенько залишається кілька пасок, які хочеться краще зберегти, не дати їм зачерствіти, щоб насолоджуватися цією смакотою якнайдовше. Найпростіший спосіб, який розповідають бабусі: аби зберегти великодній хліб м’яким та свіжим треба покласти в ємність, де він зберігається, скибочку яблука, невеликий шматочок почищеної сирої картоплі або трохи кам’яної солі.
Кондитери дають свої поради, ось кілька з них:
- Для того, щоб дріжджова випічка довше залишалася свіжою та не черствіла потрібно використовувати борошно вищого ґатунку – в ньому міститься велика кількість клейковини.
- Вершкове масло у складі тіста також допомагає випічці довше залишатися свіжою.
- Термін зберігання випічки також продовжує вміст інвертного цукру або меду в тісті.
- Щоб випічка швидко не черствіла, тісту потрібно дати підійти двічі-тричі, щоразу обминаючи його руками – так воно насичується киснем.
- Не пересушуйте паски під час випікання.
- Глазур на пасках не дає випічці підсохнути та довше залишає її свіжою і пухкою.
- Шеф-кухарі запевняють, мінімальна кількість молока в рецепті великоднього хліба також є запорукою тривалого зберігання здоби у свіжому вигляді.
- Правильне зберігання випічки продовжує її свіжість.
Як правильно зберігати великодній хліб
- Повністю охолодіть готову випічку при кімнатній температурі.
- Існує ще одна найпоширеніша порада, яка допомагає зберегти свіжість не тільки паски, а й хліба. Хлібобулочні вироби повинні бути запакованими в целофановий пакет. Також дуже довго зберігаються паски, випечені в спеціальних паперових формах.
Якщо ж ваша паска все ж зачерствіла, то не все втрачено, її можна освіжити. Для цього варто злегка змочити паску водою, потім загорнути у вологу чисту серветку. Взяти каструлю і помістити її туди, накрити кришкою, а потім поставити в розігріту духовку на 10 хвилин.