Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
08.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Розслідують забруднення річки Кізка у Бучанській громаді (ФОТО)

1 хвилина на читання

Про це повідомив секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський. Він роз’яснив, що до відділення поліції № 1 Бучанського райуправління вони подали відповідну заяву, і вже розпочато кримінальне провадження за забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля (ч.1 ст. 239 Кримінального кодексу України).

Неприємна подія сталася на межі сіл Блиставиця і Луб’янка, де бере початок річка Кізка: невідомий викинув у воду близько 3 тисяч 20-літрових каністри з невідомою речовиною. Про це розповіла Світлана Микиша, Староста Блиставицького старостинського округу.

За участю посадових осіб міської ради вже провели огляд місця події, відібрали зразки хімічної речовини, яку встановлять під час судової експертизи.

– Спільно з органами Національної поліції докладемо максимум зусиль для встановлення осіб, які скоїли правопорушення, і притягнення їх до відповідальності, – наголосив Тарас Шаправський.

І попросив повідомити поліцію чи Бучанську міську раду всіх, хто знає які-небудь обставини події чи про осіб, які вчинили правопорушення.

У найближчих планах – очищення річки від забруднення і безпечна утилізація небезпечних відходів!

Староста Світлана Микиша повідомила, що 17 квітня на 10:00 організовують спільний суботник, аби прибрати сміття, викинуте у річку.

Нагадаємо, у громаді триває двомісячник благоустрою, до якого долучаються всі служби, організації і наші жителі.

Рік тому повідомлялося про значне зменшення забруднення планети у зв’язку із оголошеним карантином підчас пандемії коронавінусу.