Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Майстер-клас: прикраси до Великодня власноруч (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Керівниця майстерні «Heppy hobby» Наталія Савінська провела цікавий творчий урок для малечі. Юнь за годину виготовила чудові віночки, які із великою радістю повісять у своїй домівці. Як пояснила сама майстриня, цей декор відразу ніби говорить, що ми готові зустрічати велике православне свято.

І для діток робота виявилася зовсім не тяжкою. Вони із цікавістю творили поробку і раділи чудовому результату.

Пані Наталія розповіла, що на майстер-класах використовує різні техніки: декупаж, картонаж, стрінг-арт. Тож учасники занять клеять, фарбують, шиють, плетуть… Наприклад, крім різноманітного декору дітки можуть самі виготовити власноруч улюбленого героя – м’яку іграшку, і згодом проводити час з новим другом.

Майстриня розповіла що використовує багато матеріалів і більшість із них натуральні, які вона сама збирає і виготовляє:

– Кожен сімейний похід в парк чи ліс закінчується тим, що я додому несу шишки, гілочки, жолуді. І це в мене настільки напрацьовано, що я не можу пройти повз. Якщо побачила щось цікаве, то обов’язково воно вже буде в мене на полиці вдома розфасоване.

Спостерігаючи за заняттям і за порадами Наталії розумієш, що такий декор можна виготовити самому: трохи часу, природні й придбані матеріали, фантазія – і великодній віночок на радість родині і гостям готовий. Тим паче зараз заготовки і матеріли для творчих поробок можна без проблем придбати. Наприклад, ми розповідали про магазин «Прибамбаси», у якому ви знайдете все за своїм смаком.

Наталія Савінська зазначила, що зробити такі вироби можна кожному вдома із будь-яких підручних засобів.

– У сучасній творчості дуже багато матеріалів для рукоділля. Наприклад, готуючись до Великодня, за основу можна взяти звичайне пінопластове яєчко і задекорувати тканиною чи стрічкою, квітами тощо. Тут уже включається дитяча фантазія.

Анастасія, мама учасниці майстер-класу розповіла, що її восьмирічна донька із величезним задоволенням відвідує такі заняття, навіть, коли тема повторюється, – в умовах карантину у заході беруть участь не більше шести діток, тож майстриня проводить кілька, аби вдовольнити всіх бажаючих.

– Вже три роки ходимо, – доповнює Анастасія. – Пані Наталія може згуртувати дітей різного віку, їй це вдається гарно, всі зайняті і всім цікаво.

Виготовлення декору

Основу віночка виготовили із лози, яка є одним із символів Пасхи. Далі пояснення майстра: «Центруємо великі деталі. У нашому випадку це буде гніздо». Скрутили сизаль до виду гніздечка, і прилаштували до віночка термоклеєм, додали яєчка і прикраси: квіти, листочки, зелені гілочки, пташок із картону… Кожен – за своїм баченням і бажанням. Година часу – і гарненький декор до Великодня готовий.

Як готували Великодній декор, дивіться у сюжеті Буча NEWS.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Ми також розповідали про веселе дозвілля вихованців Бучанського центру позашкільної роботи.