Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Укрзалізниця: у човникових електричках до 90 % змін і покращень – на 70 млн грн (ФОТО)

1 хвилина на читання

Директор регіональної філії “Південно-Західна залізниця” разом із очільниками Бучанської, Ірпіньскої та Коцюбинської громад протестували сьогодні човникові електропоїзди. А згодом підписали меморандум про співпрацю.

Чому човниковий рух привабливий

Щоденно до Києва дістається близько півмільйона людей. Завдяки нововведенню залізниця зможе транспортувати приблизно 40 відсотків із цієї цифри. А це також призведе до зменшення автомобільного транспорту на дорогах передмістя та у столиці.

Директор регіональної філії “Південно-Західна залізниця” Артем Миронович розповів, що відповідно до їх аналізу найбільший пасажиропотік в напрямках Ірпінь, Буча, Вишневе, Тарасівка.

– Оскільки люди не мали змоги виїхати до столиці, ми прийняли рішення щодо впровадження додаткового руху. Також дійшли згоди, що це має бути модернізований склад, – зазначив Артем Миронович.

У нових потягах замінено до 90 %  деталей та агрегатів, що стосується інтер’єру, та до 70 % деталей ходової частини. Як відмітив очільник відомства, це зовсім нова електричка, у якій встановлені нові вікна, сучасні крісла, система пожежогасіння, нова система інформування пасажирів, змінено багато показників в безпеці руху. Вкладено близько 70 млн грн для комфорту і безпеки людей. І Укрзалізниця готова інвестувати і далі в проєкт.  До кінця першого півріччя планується зробити ще три електропотяга, загалом це вже буде 5 нових, модернізованих поїздів.

Артем Миронович також підтвердив журналістам, що у зв’язку із нововведенням не будуть відміняти існуючі електропоїзди. Цей човниковий рух створений в допомогу існуючому графіку, щоб розвантажити пасажиропотік в години пік.

Він розповів, що додатково відремонтовано ще 20 поїздів, які будуть курсувати по всьому київському кільцю. До речі, у рамках цієї програми будуть відремонтовані абсолютно всі платформи – біля 50 у Київському регіоні.