Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Меморандум: нові електропотяги і додаткові маршрути (ФОТО)

1 хвилина на читання

Між Укрзалізницею, Київською облдержадміністрацією, Бучанської міською радою та органами місцевого самоврядування Ірпеня і Коцюбинського підписано меморандум в рамках проєкту Президента України «City Express» щодо запровадження човникового руху між Києвом та містами Буча, Ірпінь, Коцюбинське.

Одна із болючих проблем для жителів міст-сателітів Києва – це незручність транспортного руху на під’їздах до столиці. Більшість наших мешканців там працюють і навчаються у вишах, тож є неабияка проблема доїхати на роботу вранці і повернутися додому ввечері. Маршрутки і електрички переповнені, на автомобільних дорогах суцільні «тянучки» і «пробки». Тож на цей процес забирається багато часу і сил. Щодня!

Міська влада вже повідомляла, що намагається знайти можливості для змін. І тепер це зроблено – досягнено домовленості, підписано  меморандум. А головне – залізниця запустила у час пік додаткові електропоїзди підвищеного комфорту сполученням Буча-Київ. Натомість органи місцевого самоврядування взяли на себе зобов’язання фінансувати проїзд пільгових пасажирів.

– Човникові електропоїзди є зручними і комфортними. За 23 хвилин ми дістаємося із Бучі до Святошин. Жоден вид транспорту не може забезпечити такої швидкості і комфорту. Фактично, це для наших жителів наземне метро. Тому це надзвичайно важлива подія для нашої громади, – сказав під час підписання меморандуму секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський. – Всі гарантії у вигляді компенсації за проїзд пільговиків будуть забезпечені місцевою владою. Це не просте було рішення, але компроміс досягнуто. Жодна пільга не буде урізана, обсяг соціальних гарантій не буде зменшено, – запевнив Тарас Олександрович.