Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі вшанували Героїв-добровольців

1 хвилина на читання

Сьогодні, 14 березня, наша громада разом із всією Україною вшановує тих, хто у 2014 році попрямував захищати цілісність і суверенітет рідної країни. Без професійної підготовки, без відповідного оснащення, але із великою любов’ю до України, до її цінностей і традицій.

На Алеї Героїв у Бучі зібралася громада, щоб згадати ще раз подвиг добровольців, схилити голови перед останнім місцем відпочинку тих, хто віддав за свою країну життя, підтримати їх рідних та близьких.

Від імені Бучанського міського голови Анатолія Федорука його заступник Сергій Шепетько звернувся до присутніх:

– Ще раз хочу подякувати патріотам, нашим героям, які до останнього подиху життя боронили Україну. Велика вдячність їм за українську державу, за мирне небо над нашою головою. Слава Героям!

Військовий комісар Володимир Кондратенко повідомив, що зараз у них на обліку близько півтори тисячі учасників бойових дій, і їх кількуість постійно зростає.

– Я хочу, щоб ця цифра більше не збільшувалася, щоб Герої-добровольці повернулися до своїх домівок, до свої родин, – сказав комісар. – Вічна шана їм, честь слава. Ми пам’ятаємо!

Військовий капілан Анатолій Кушнір згадав, як тоді, у березні 2014 року хлопці заїхали до нього і попросили їх благословити на війну. Тоді бійці поїхали на Слов’янськ – перша спартанська рота, яка відразу, без підготовки поїхала на фронт. Згодом волонтери, дізнавалися, чим можуть допомогти, і привозили їм у зону АТО все необхідне. Адже у ті буремні часи у добровольців не було, навіть, військової форми, а тим паче інших необхідних речей.

На таких людях тримається лінія зіткнення, яка зараз є. Ми завдячуємо їх подвигу миру, який маємо.

У хвилині мовчання громада низько схилила голови перед пам’яттю гідних синів України. Квіти на граніті, сльози матерів і дружин…

Слава Україні! Героям слава!