Швидкі святкові рецепти від Євгена Клопотенко
2 хв читання
ТРЮФЕЛІ З ФІНІКІВ
Якщо вам набридло возитися з випічкою і придумувати новий солодкий крем для бісквіта, то трюфелі з фініків – ваш ідеальний рецепт до 8 березня. На їх приготування у вас підуть лічені хвилини, а їх зовнішній вигляд обов’язково вразить ваших гостей. А ще в них немає ні грама цукру. Ви здивуєтеся, наскільки це просто!

CКЛАДОВІ
- 500 г В’ялені фініки без кісточок
- 3 ст. л. Какао + 2 ст. л. для посипки
- 30 мл Вершки 30 %
- 100 г Фісташки (ядра)
- 100 г Волоський горіх (ядра)
ТРЮФЕЛИ ИЗ ФИНИКОВ: ПОШАГОВЫЙ РЕЦЕПТ
З фініків (500 г) видаліть кісточки, а м’якоть викладіть в чашу блендера. Подрібніть для отримання однорідної маси. Додайте 30 г вершків і ще раз добре подрібніть.
Викладіть масу в миску і додайте какао. Добре перемішайте до отримання однорідної консистенції.
100 г фісташок очистіть і порубайте ножем. Грецькі горіхи (100 г) також порубіть ножем. З отриманої маси зробіть невеликі круглі трюфелі і умочіть одну частину з них в фісташки, іншу – в грецькі горіхи, а третю – в порошок какао (вам знадобиться приблизно 3 столові ложки). Поставте в холодильник на кілька годин.
ТОРТ ІЗ МЛИНЦІВ З NUTELLA
Дуже скоро Масляна, а значить, час готувати млинці.
«Млинці з різним начинюванням – це дуже смачно, але ж можна піти далі і приготувати цілий торт із млинців. Щоб довго не поратись з кремом я пропоную взяти збиті вершки, пасту Nutella і запашну апельсинову цедру. Просто, смачно і красиво – ідеальний варіант на Масляну.» – розповідає відомий кулінарний експерт Євген Клопотенко.

CКЛАДОВІ
Для млинців
- 130 г Борошно
- 340 мл Молоко
- 2 шт. Яйце
- 2 ст. л. Соняшникова олія (та додатково для смаження)
- 2 ст. л. Цукор
- 1 дрібка Сіль
Для крему
- 3 ст. л. паста Nutella
- 5 г Цедра апельсину (цедра одного апельсину)
- 250 мл Вершки (33% жирності)
- 30 г Ядра лісових горіхів (для посипки)
ТОРТ ІЗ МЛИНЦІВ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, рослинна олія і перемішайте вінчиком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і перемішайте суміш вінчиком.
Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на пательню і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи її з боку в бік. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще одну хвилину. Викладіть на тарілку і випікайте інші млинці, періодично змащуючи пательню олією. Для приготування цього торта знадобиться 12 млинців.
Цедру апельсина натріть на дрібній тертці. Вершки збийте до стійких піків. Змішайте їх в мисці разом з пастою Nutella і апельсиновою цедрою до однорідного стану за допомогою силіконової лопатки.
Змастіть млинці кремом і поставте торт в холодильник на 2-3 години. При подачі посипте торт меленим фундуком.