Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Діяльність Ради АТО/ООС. За матеріалами доповіді Віталія Баранова

1 хвилина на читання

Віталій Баранов, голова дорадчого органу – Ради учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС при Бучанській міській раді, був запрошеним на пленарне засідання депутатів БМР з метою інформування громадськості про діяльність їх організації.

Загальні відомості

Віталій Анатолійович доповів, що станом на 1 січня 2021 року в Бучанському МТГ перебуває на обліку 618 учасників бойових дій, з яких 464 – учасники АТО/ООС.

Також з приєднаних селищ:

  • Здвижівка – 13 УБД, з них 11 АТО/ООС;
  • Бабинці – 37 УБД, з них 19 АТО/ООС;
  • Ворзель – 86 УБД, з них 66 АТО/ООС;
  • Мироцьке – 8 УБД, з них 7 АТО/ООС;
  • Синяк – 42 УБД, з них 34 АТО/ООС.

На території нашої громади проживають 37 родин загиблих та померлих учасників АТО/ООС, та 24 дитини загиблих Героїв.

Організація за період своєї роботи провела 8 зборів, з них одні внутрішні.

Щочетверга з 18.00 до 20.00 в Бучанському управлінні соціальної політики в кабінеті  № 9  ведеться прийом ветеранів АТО/ООС членами комітетів Ради. Уже до них звернулися 43 особи.

Прийняте рішення, що до складу Ради входять лише члени ветеранських  та волонтерських громадських організацій, які зареєстровані на території Бучанської МТГ, депутатський склад виключено зі складу. 

Національно-патріотичне виховання молоді

Найважливішим пріоритетом є формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації.

Саме тому комітет з питань національно-патріотичного виховання, військово-патріотичного виховання, фізичної культури, спорту та туризму, освіти та науки провів спільну нараду у складі секретаря Бучанської міської ради Тараса Шаправського та начальника відділу освіти Олега Цимбала, на якій домовилися про подальшу співпрацю.

У зв’язку з поширенням COVID-19 на території України представники Ради АТО не змогли провести всі заплановані заходи у 2020 році.

Вдалось організувати спільний захід з Пластовим вишкільним центром у Бучі. Весь супровід, навчання і висвітлення проводили члени громадських організацій, які входять до Ради АТО.

Проєкти на 2021 рік

У плані заходів на цей рік заплановано багато подій, які потребують не тільки людської допомоги, а й фінансового ресурсу.

НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЕЄКТ «Надання  першої долікарської допомоги як важлива складова військово-патріотичного виховання молоді». Програма розрахована на пів року  із залученням  кваліфікованих парамедиків.

ПАТРІОТИЧНИЙ ПРОЄКТ «Війна очима мистецтва»

Метою заходу є патріотичне виховання молоді, залучення громадськості до творчості молодих митців, соціалізація ветеранів АТО. Організація виставки спільно з художниками, які малюють на військову тему.

СПІЛЬНА АКЦІЯ

Проведення акції планується в селі Моринці та на Чернечій горі міста Канів на могилі славетного поета, художника, філософа – Тараса Шевченка.

Учасники заходу: ветерани АТО, школярі громади, вихованці Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського району м. Києва.

НАМЕТОВІ ТАБОРИ на території заповідника в Сухолуччі для  учнів Бучанської МТГ, із залученням  ветеранів АТО\ООС як вихователів. Це комплекс заходів, навчання і відпочинку з триразовим харчуванням для  400 дітей протягом двох літніх місяців на базі в заповіднику.

Надання земельних ділянок

Комітет з питань регіонального розвитку, містобудування та архітектури, земельних відносин, ЖКГ, агропромислового розвитку та  підприємництва доповів, що Бучанською міською радою в період з 2015 по 2019 роки забезпечено земельними ділянками під забудову 223 ветерани, з яких 18 членів родин загиблих, загальною площею 11,51 гектара.

З них договори суперфіцій заключили із забудовниками 183 особи.

На цей час в черзі на отримання землі під забудову перебувають 140 чоловік.

Розглянуто 59 заяв до БМР про надання земельних ділянок, з них задоволено 21.

Створено електронний реєстр черговості учасників АТО/ООС на отримання житла в обмін на земельну частку чи земельну ділянку.

Рада звернулася до Бучанської міської ради щодо резервування території в межах вулиць Промислова, Яблунська та автодороги Ворзель-Забуччя/М-06 Київ-Чоп під багатоквартирне будівництво та просила забезпечити резервування 132 квартир для учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих/померлих учасників АТО/ООС. Отримали позитивне рішення, територія закріплена.

Перша категорія Реєстру черговості охоплена, всі родини загиблих отримали земельні ділянки.

Нині Комітет плідно працює над пошуком нових масивів для будівництва багатоквартирних та індивідуальних житлових будинків для забезпечення учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей, сімей загиблих та померлих. Зокрема, надалі будемо працювати над резервуванням масиву орієнтовною площею 3 га в с. Луб’янка.