Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Цікавий світ гімназистів: челенджі, квести, проєкти, радіо!

1 хвилина на читання

Світлана Юхно, заступник директора з виховної роботи Бучанської української гімназії, розповіла про захопливий внутрішній світ учнів закладу та творчі цікаві проєкти:

– Взагалі різноманітних заходів у нас дуже багато. Приміром, щороку ми проводимо дуже цікавий фестиваль народів світу та День театру. Звичайно, у зв’язку з коронавірусною пандемією ми змушені багато заходів перенести в інтернет-мережі. Наприклад, челендж кросбукінг – кожен клас ділиться розповідями про книжки, які читають, створюючи цікаву підбірку літератури. І так естафета передається від класу до класу. Ще в нас багато маленьких квестів, заходів та акцій, які проводяться з допомогою педагога-організатора Наталії Панасюк.

Самоврядування гімназії веде дуже активне життя. Відтак, у закладі навіть є своє радіо, яке існує в гімназії дуже давно, і з його допомогою ми проводимо музичні перерви та радіолінійки, музикальні квести та навіть вітання з днем народження. Це дуже гарний засіб розважити учнів та позбавити нудьги, щоб гімназистам було цікаво проводити час у рідному закладі. На свята старшокласниці готують інформацію про цей особливий день і розповідають гімназистам.

– Взагалі ми помітили, що наша молодь обожнює квести. Тому за гарної погоди ми проводимо час надворі аж до листопада, – розповідає Світлана Вікторівна. – З допомогою самоврядування організували квести майже з усіх предметних декад. Ще в гімназії є економічний круг з настільними іграми за тематикою. Наші вчителі брали участь в економічному проєкті – навчилися цього самі й навчили дітей. І коли минулого року проходила обласна педагогічна конференція, то наші учні познайомили педагогів з економічними іграми. Ця традиція в нас незмінна, єдине, у зв’язку із коронавірусною ситуацією, ми обмежуємо кількість дітей у команді економічної гри та дотримуємося карантинних норм та правил. Взагалі, це дуже корисна гра, яка готує молодь до дорослого життя: вчить, як заробляти гроші та забезпечити себе та свою родину фінансово, що таке пасивний дохід, а що – активний. Тобто навчає фінансової грамотності. Наші діти прекрасно знають всі фінансові нюанси: під час гри ризикують, не бояться скуповувати акції, вміють прорахувати, які акції будуть вигідними, мають поняття про біржу тощо. Нам, педагогам, цікаво повчитися в молоді їхнього мислення та розуміння сучасної фінансової грамотності. Тому що нове покоління зовсім інакше все сприймає та мислить на іншому рівні.

У цьому році гімназія також попала в екологічний проєкт – закладу видали сертифікат «Екологічна школа». БН вже розповідали: це перший в Україні заклад, який успішно пройшов комплексний екологічний аудит і отримав сертифікат на відповідність стандарту «Зелений клас».

– Ми багато запланували цікавих заходів за цією тематикою і впевнені, що обов’язково організуємо щось захопливе. Приміром, виробництво екологічних торбинок, щоб цим можна було займатися на уроках праці або в гуртку «крій та шиття». Тим самим залучатимемо дітей до важливого проекту не тільки у масштабах громади і України, але й всього світу. У планах вже є екологічний турнір між класами гімназії. Єдине, що залишилося вирішити – як провести й одночасно максимально забезпечити безпеку учнів та вчителів, враховуючи пандемію.