Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Затишок і комфорт у сучасній бібліотеці в Бучі

1 хвилина на читання

Нове багатофункціональне приміщення Публічної бібліотеки Бучанської громади приймає відвідувачів у своїх розкішних затишних залах.

Нещодавно до карантинних обмежень із протидії поширення COVID-19 внесли зміни, і бібліотека змогла прийняти відвідувачів не лише на вході у дверях і за записом, а запросити всередину. Нарешті це сталося!

Бібліотека не звичайна – багатофункціональна

Тут можна взяти книжку чи друковане видання, розміститися в читальній залі за столом, або… на зручних м’яких диванчиках. А можна скористатися можливостями сучасних технологій, знайти інформацію у цифровому вигляді, організувати різноманітні заходи тощо.

У нас дуже багато планів, – розповідає виконувачка обов’язків завідувачки бібліотеки Ірина Кирилишина, – адже тут є багато можливостей. Можна проводити майстер-класи, разом дивитися документальні чи художні фільми, проводити конференції.

Звичайно, у сучасному закладі є і комп’ютерна та офісна техніка та багато залів, які за потреби можна використовувати по-різному. Блукаючи ними, ми знайшли окрему залу історичної літератури, у яку ще планують додати виставку на верхніх полицях – заклад має багато подарункових видань на історичну тематику. Далі – приміщення, у якому буде зручно проводити мініконференції.

Для малюків – барвисто і новаційно

У бібліотеці є фантастичний дитячий відділ, оформлений у яскравих сонячних тонах, із м’якими диванчиками, пуфами, подушками і… телевізором. Юне покоління любить отримувати інформацію у різний спосіб, тож тут є можливість поєднати відеоресурс із друкованими виданнями.

До речі, знайти сторінку Публічної бібліотеки можна у соцмережі «Фейсбук», на якій працівники закладу інформують свого читача про різні заходи. Також створено групу бібліотечної системи громади, адже Бучанська МТГ налічує, крім центральної бібліотеки, ще 10 філіалів.

Режим роботи

Зараз заклад працює щодня із 10.00 до 18.00, крім неділі та понеділка, але з  дотриманням протиепідемічних заходів: читачі можуть обрати і взяти із собою книжки чи періодичні видання, але поки що залишитися і попрацювати чи відпочити із літературою у приміщенні бібліотеки не можна  – користування читальною залою обмежене. І книжки, які повертають відвідувачі, деякий час перебувають «на карантині», лише за 10 днів повертаються на свої полиці, і їх знову можуть обрати читачі.

Що приємно, заклад не сумує без відвідувачів: щодня кілька десятків любителів читання приходять у бібліотеку, аби вибрати собі новеньку книжку.

Пані Ірина розповіла, що бібліотечний фонд становить близько 40 тисяч видань, наповнення досить хороше, але все одно планують ще розширювати.