Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Тариф на тепло та гарячу воду для населення не зростатиме

1 хвилина на читання

Кабінет міністрів та Асоціація міст України підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Одним із підписантів важливого документу є Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Під час цієї події сторони також домовилися, що, принаймні, до кінця опалювального сезону не зростатиме тариф на тепло та гарячу воду для населення. Крім того, підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечить стале проходження опалювального сезону.

Збитки КП, які сталися від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року.

Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

Зі сторони Асоціації міст України важливий документ підписали Голова АМУ, Київський міський голова Віталій Кличко, Бучанський міський голова Анатолій Федорук, мери Одеси Геннадій Труханов і Житомира Сергій Сухомлин. У онлайн режимі з ними були присутні міські голови: Дніпра – Борис Філатов, Львова –Андрій Садовий, Маріуполя – Вадим Бойченко.

За сторони Уряду: Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, Перший заступник Міністра енергетики України Юрій Вітренко, Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерій Тарасюк, а також Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв по відеозв’язку.

На події були присутні Прем’єр-міністр України Денис Шмигал, заступник керівника Офісу Президента Кирил Тимошенко, Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Підписання відбулося в залі Міністерства розвитку громад та територій України.

За матеріалами АМУ