Грудень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
10.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вифлеємський вогонь миру вже палає у Бучі

1 хвилина на читання

Прекрасну різдвяну традицію – Вогонь миру з Вифлеєму – не змогла зупинити навіть пандемія коронавірусу! Вогонь, запалений палестинською дівчинкою над місцем народження Ісуса Христа у Вифлеємі, наразі вже осяяв добром та любов’ю Пластовий Вишкільний Центр.

Завдяки другу Дмитру Осипчуку та Денису Карабаню вогонь від Львова через Київ потрапив до Бучі і вже зігрів домівки бучанських пластунів.

Зовсім скоро цей Вогонь вирушить у громади та пластові осередки Київщини. Так, до Різдва пластуни передаватимуть Вогонь всім українцям, аби на Святвечір символ миру, якого ми так прагнемо, запалав у наших домівках.

Довідково:

Прекрасну передріздвяну традицію – розповсюджувати «Вифлеємський вогонь миру» – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц, щоб донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом – у лікарнях, дитячих будинках, тощо. Цю благородну справу взяли в свої руки австрійські скаути й від 1988 року з допомогою скаутської естафети вифлеємський вогонь почав мандрувати світом, спочатку тільки Європою, а згодом у різдвяний час він запалав на всіх континентах.

Традиційно австрійська телерадіокомпанія ORF обирала одну австрійську дитину, яка відзначилась добродійною діяльністю, для того, щоб запалити вифлеємський вогонь від лампадки, що висить над срібною зіркою, яка вказує на місце народження Ісуса Христа у вифлеємській базиліці Різдва Христового. Оскільки цього року умови не дозволили австрійській дитині поїхати в Святу Землю, то Вогонь миру запалила дев’ятирічна Марія Хурі з Вифлеєму.

Потім місцевий телеоператор Валід Камар у спеціальному контейнері перевіз вогонь миру з Вифлеєму в Тель-Авів, а звідти літаком австрійської авіакомпанії AUA його доставлено до Австрії, а далі він вирушив світом.