Грудень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
30.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Школи громади долучились до флешмобу “Зроби фото з хусткою”

1 хвилина на читання

7 грудня – відзначається Всесвітній день української хустки.

Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції.

Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Це — невід’ємна  частина української культурної спадщини.

Хустина є оберегом жінки з давніх-давен. Дівчатка, в основному, носили стрічки, віночки, а коли жінка виходила  заміж, то вона одягала на голову хустку. Хустка була оберегом жінки, новоспеченої сім’ї та всього роду.

До цього свята українки по всьому світу беруть участь у флешмобі «Зроби фото з хусткою» і учениці та вчителі навчальних закладів Бучанської громади не стали виключенням.

Дівчатка з Бучанської української гімназії прийшли на уроки одягнені в українські хустки, а вдома зробили фотокартки зі своїми рідними.  Адже саме хустка об’єднує покоління: бабусь, матерів, донечок та онучок.

Блиставицький навчальний заклад №6 теж приєднався до флешмобу . Сьогодні не часто можна побачити на сучасній жінці хустку. А дарма, адже хустка – це символ нашого народу і це розповіли учням, під час тематичних уроків.

Ось такі  фото опублікували у Луб’янській школі №7 . У кожної дівчини різні і такі особливі хустки.

Класний керівник  3- Б класу  Синяківського хіміко-технологічного ліцею Наталя Петренко провела з учнями  виховну годину: ” Хустка – оберіг родини”.

Під час якої учні ознайомились зі значенням української хустки для родини, дізнались, які хустки носили в різних куточках України та виготовили свої хустки.

Шкільні красуні Ворзельської школи №5 охоче долучилися до акції. Як же їм личать ці яскраві національно-етнічні оздоби!

Маленькі україночки з 1-Е класу Бучанської школи №3 разом із класним керівником Наталією Мартинчук теж прийняли участь у флешмобі. Діточки дізнались багато цікавого про оберіг та провели свій день дуже цікаво.

Неймовірні дівчатка, виглядали дуже гарно.

Учні 7-В класу Бучанської школи №4 принесли нові традиції у заклад.

Відтепер 7 грудня  – Всесвітній день української хустки теж святкують у школі!

Хустка життя, як її називають у народі, – нетлінна пам’ять про наших мам, бабусь, прабабусь – берегинь українського роду, тож нехай цей символ буде незмінним оберегом від усього злого і недоброго!