Секрет довголіття від китайських вчених
1 хв читання
Науковці Піднебесної зробили висновки, що вживання гострих страв і прянощів допоможе прожити довше.
Науковий центр здоров’я при Пекінському університеті, дослідив раціон харчування і взаємозв’язок із здоров’ям у майже 500 тисяч жителів Китайської народної республіки, передає Укрінформ. І вчені отримали такі результати:
6-7 днів на тиждень люди їли страви гострі або з прянощами – набагато рідше у них діагностували онкологію, серцеві та захворювання дихальних шляхів. Як наслідок, ризик померти у таких людей на 14% нижче, ніж у тих, хто таку їжу смакує зрідка.
За припущенням науковців, так впливає перець чилі, який містить алкалоїд капсаїцин, що має протизапальні властивості.
Дослідження ще тривають. Можливо, головний чинник довголіття не сама їжа, а інші фактори життя громадян – соціальні, економічні тощо. Та науковці всього світу припускають, що від того, що ми споживаємо, залежить наше здоров’я і довголіття.
Наприклад, співробітники Гарвардського університету під час експерименту встановили, що тривалість життя на 2,2 року більша у тих літніх людей, які споживають рибу і морепродукти.