Вересневий кошик вітамінів – виноград

Відомо давно, що вживати сезонні продукти потрібно по мірі їх дозрівання. Це пов’язано з тим, що такі овочі та фрукти будуть місцевого вирощування – не потребуватимуть тривалого транспортування та обробки хімічними речовинами. А отже в них збережеться максимальна кількість корисних речовин.
Виноград дозріває на початку осені, тому вересневий запас вітамінів А, С, В6 і фолатів (похідних фолієвої кислоти), а також важливих мінералів – калію, кальцію, заліза, фосфору, магнію і селену, вам забезпечений.
Слід згадати й про флавоноїди, які є потужними антиоксидантами. Саме тому, вживаючи виноград, ви допомагаєте власному організму залишатися в тонусі, боротися з поганим настроєм та осінньою депресією.
Багато любителів цих солодких та смачних ягід з’їдають лише м’якоть, викидаючи кісточки та шкірку. Однак дієтологи радять їсти весь вміст винограду, тому що у його кісточках містяться вітаміни А, Е, К і природні олії, що зміцнюють клітини й допомагають в омолодженні людського організму.