Серпень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
30.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Медик Ірина Сірченко – гордість Бучанської громади

1 хвилина на читання

Сьогодення приготувало для українців та всього світу багато випробувань. І для того аби їх пройти, потрібна неабияка мужність, витримка та любов до своєї роботи і людей.

Орден «За заслуги» I, II, III ступеня – державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності. Указом Президента України Володимира Зеленського №241/2020 Сірченко Ірину Олександрівну нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Ірина Сірченко, уродженка села Бабинці Бучанської ОТГ, працює головною медичною сестрою в державному закладі «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України». Це надзвичайно красива жінка та сильна особистість, яка не звертаючи увагу ні на що, виконує свою важливу роботу…

Пані Ірина має дві державні нагороди: Заслужений працівник охорони здоров’я України та орден «За заслуги» ІІІ ступеня, який отримала після поїздки до Китайської Народної Республіки міста Ухань. Список заслуг Ірини Олександрівни досить великий. З протоколу нагородного листа: «набутий досвід та знання у повному обсязі використала у роботі на посаді головної сестри мобільного госпіталю МНС у Турецькій Республіці (1999 р.), Республіці Індія (2001 р.), Ісламській Республіці Іран (2003-2004 рр.) та Ісламської Республіки Пакистан (2005 р.), де вона виявила високий професіоналізм, мужність та моральні якості при наданні медичної допомоги постраждалим внаслідок катастрофічного землетрусу. У 2011 році допомагала хворим та пораненим у Республіці Лівія, у серпні-вересні 2014 року надавала допомогу хворим та пораненим бійцям ВСУ у Бердянську, у лютому-березні 2020 року у складі медичної бригади брала участь в аеромобільній евакуації громадян України та громадян 8 іноземних країн… За багаторічну плідну працю в системі Державної служби медицини катастроф, мужність і відвагу, високі моральні і професійні якості… гідна нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня».

Ірина Олександрівна згадує ті тривожні події піврічної давнини. Тоді, згідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 14.02.2020 року за результатами засідання оперативного штабу з питань запобігання занесенню та поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV від 13.02.2020 року та наказу щодо відрядження працівників центру до Китаю було сформовано медичну бригаду фахівців для виконання завдань за призначенням, серед яких була Ірина Сірченко:

– Медична команда складалася з трьох осіб: лікаря-хірурга Федора Новікова, лікаря-анестезіолога Віктора Казачкова та мене – головної медичної сестри. Було надано чіткі інструкції керівництва Міністерства охорони здоров’я України, тому ми працювали злагоджено, суворо дотримуючись усіх необхідних рекомендацій. Ми мали евакуювати громадян України та громадян 8 зарубіжних країн з осередку епідемії коронавірусу з подальшою обсервацією евакуйованих людей, екіпажу, медичної бригади та всіх причетних до цієї операції в смт Нові Санжари Полтавської області. Звичайно було страшно, – зізнається Ірина Сірченко, – адже ми вперше стикнулися з такою страшною пандемією. Ця поїздка була дуже відповідальною, оскільки всі усвідомлювали, що від наших дій залежить безпека не тільки цих людей, а й всіх громадян України.

Завдання, покладені на медичну спеціалізовану бригаду було виконано, незважаючи на складні умови. Не вимовити словами ту вдячність, яку ми всі відчуваємо до цих сміливих, самовідданих медиків, які ризикуючи власним здоров’ям та життям рятують інших.

Бучанська громада відчуває велику гордість та щиро дякує Ірині Сірченко за її надважливу місію…