Серпень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Із теплотою і увагою до дітей: у громаді триває підготовка освітніх закладів до опалювального сезону

1 хвилина на читання

Літо вже майже добігло кінця, не за горами холоди. Тож, слідуючи народній мудрості: «Готуй сани влітку…», яка нагадує про те, що треба бути у всеозброєнні заздалегідь, підприємство ПКПП «Теплокомунсервіс» (ТКС) теж готується до зими.

Підготовка закладів освітньої сфери громади до сталого функціонування в осінньо-зимовий період є одним з найважливіших питань, які перебувають на контролі органів місцевого самоврядування Бучанської ОТГ.

Працівники «Теплокомунсервіс» направили листи до дошкільних та навчальних закладів громади щодо необхідності підготовки внутрішніх систем централізованого теплопостачання приміщень навчальних. При цьому зазначено, що всі ремонтні роботи систем централізованого опалення необхідно закінчити до 1 вересня 2020 року.

На території ОТГ знаходиться 16 об’єктів освіти: шкіл та садочків.

Крім традиційного обстеження технічного стану будівель і споруд, інженерних мереж, поточних ремонтів будівель та приміщень, енергетичного обладнання,  продовжується реалізація енергозберігаючих заходів із застосуванням прогресивних теплозберігаючих конструкцій і матеріалів, проведення енергосервісу та реконструкція індивідуальних теплових пунктів з встановленням автоматизованої системи керування споживанням теплової енергії в залежності від температури зовнішнього повітря.

З метою належної та своєчасної підготовки джерел теплової енергії та теплових мереж, недопущення збоїв в роботі опалювальних систем, до роботи в опалювальному періоді в ПКПП “ТКС” розроблені та виконуються заходи з підготовки обладнання для створення належних температурних умов та комісія з визначення стану готовності підпорядкованих господарств. Приділяється особлива увага заходам, що дають можливість закладам освіти скоротити споживання енергетичних ресурсів (заміна обладнання та налагоджувальні роботи).

Директор ПКПП «Теплокомунсервіс» Сергій Віталійович Пирч зазначив,

Керівництво дошкільних, навчальних та інших закладів соціального призначення Бучанської ОТГ відповідально відносяться до підготовки місцевих систем опалення до роботи в опалювальному періоді, проводять профілактичні роботи. Працівниками нашого підприємства проводиться консультативна допомога освітянам та роботи з налагодження систем теплопостачання приміщень.

Цього року оновлення в системах опалення відбулось у таких навчальних закладах громади:

– Вводиться в експлуатацію модульна транспортабельна котельня з теплотехнічним обладнанням та трьома конденсаційними котлами Колві, номінальною теплопродуктивністю 455,6кВт для опалення Гаврилівського закладу дошкільної освіти № 10 “Веселка”. З метою зменшення тепловтрат проведено заміну зовнішньої інженерної мережі теплопостачання протяжністю 200 м.п.

На даний момент котельня проходить процедуру по тестуванню та підключення.

– З метою зменшення тепловтрат та безперебійної роботи системи теплопостачання прокладено попередньо-ізольований трубопровід зовнішніх інженерних мереж протяжністю 566 м.п. від котельні до будівлі Гаврилівської школи № 8 та до будинку культури “Полісся”.

– Підключено до централізованої системи теплової мережі тепловий пункт будівлі Бучанської школи № 9 по вул. Вишневій, яка в цьому році прийме перших учнів.

– У зв’язку з будівництвом нового корпусу школи № 3проведена реконструкція котельні по вул. Вокзальна, 46-А з заміною двох жаротрубних котлів (встановлена потужність 0,87МВт) та заміною зовнішньої інженерної мережі теплопостачання протяжністю 20 м.п.

На даному етапі відбувається проектування та реконструкція систем газопостачання котельні.

– Заплановано добудова нового корпусу школи № 1, у зв’язку з чим розробляється документація по модернізації та реконструкції котельні по вул. Михайловського,74.

– У результаті запланованого будівництва спорт комплексу біля школи № 2 розпочинається проектування, планується повна реконструкція котельні по вул. Шевченка, 14, з встановленням додаткових котлів та повною заміною теплотехнічного обладнання, заміна зовнішньої інженерної мережі від котельні до приміщення школи. Запланована реконструкція систем газопостачання котельні та вузла обліку газу.

– З метою безперебійної роботи та зменшення тепловтрат замінена аварійна  ділянка трубопроводів на попередньо-ізольований трубопровід до ДНЗ “Горобинка”.