Серпень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«Хороший результат є важливим, але не обов’язковим. Головне любов до гри» — тренер команди «КАтаН»

1 хвилина на читання

Андрій Купраш –  голова Бабинецької селищної ради та за сумісництвом тренер місцевої футбольної команди «КАтаН». Саме його самовіддана праця на благо громади та неймовірна любов до цієї гри дала поштовх для розвитку спорту серед мешканців населеного пункту.

— Ми з дружиною створили цю команду в далекому 2004 році. За свій кошт закупили форму, м’ячі та всі необхідні речі для футболістів. Так і розпочали. До 2018 року команда проводила ігри у Бородянському районі, а з 2019 року перейшла в чемпіонат Бучанської ОТГ.

Половина складу команди – це гравці з Бабинців, інша частина – хлопці з населених пунктів Бучанської ОТГ: Здвижівка, Блиставиця, Гаврилівка та інші.

— Андрій, у яких змаганнях «КАтаН» встиг взяти участь у 2020-му році, до чемпіонату Бучанської ОТГ?

Кубок Немішаєво з футзалу приніс нашій команді перемогу. А команда «КАтаН – 2» посіла там друге місце. Це звичайно гарні результати.

На даний час  у чемпіонаті Бучанської ОТГ у нас не найкраще місце. Звісно, всі ми максималісти та хочемо перемагати. Це якщо мислити амбіціями та емоціями, але ми впевнені, що хороший результат є важливим, але не обов’язковим. Ми насолоджуємось грою, це важливіше.

Повага та довіра від земляків вказує на те, що робота тренера та команди не даремна.

— Що вам дає змогу залишатися в тонусі?

— Це велика любов до футболу. Футбол — це і є моє життя. Особливої мотивації, щоб виходити на поле, мені не потрібно. Я обожнюю грати, а тому дуже приємно, що маю змогу допомагати своїй команді,  за яку виступаю.

Андрій називає «КАтаН» – командою вихідного дня.

— У складі колективу люди, які працюють  у різних сферах, і мають змогу тренуватись тільки на вихідних. Для багатьох  це хобі. Але всі самовіддано ставляться до своїх обов’язків.

Андрій розповідає, що в селищі велика кількість вболівальників приходять спостерігати за грою.

— Ми маємо, надію, що у Бабинцях з’явиться стадіон з гарним професійним покриттям, і ми зможемо приймати у себе вдома інші команди Бучанської ОТГ. Вболівальники чекають на це. На наші ігри ходить щонайменше по 100-150 осіб, і ми маємо надію, що їх буде більше.

Наразі спортсмени частіше грають матчі на виїзді на стадіоні «Ювілейний» у Бучі та радо приймають нашу  команду у Ворзелі.

— Наша мета: розвиток фізичної культури та спорту в селищі Бабинці. Щоб дорослі і особливо діти розуміли, що все можливо. Якщо є мрія, потрібно починати грати. На невеличке селище ми маємо дві команди, у сусідніх населених пунктах немає зовсім. Хочемо своїм прикладом показати всій громаді, що все вийде, тільки треба розпочати.