Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
16.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Сніданки, які нам шкодять

Не всі продукти однаково корисні в якості першого прийому їжі. Сніданок повинен бути поживним, насичувати різними компонентами, і не завжди вівсяна каша або яєчня з цією функцією справляються.

Глазуровані сирки

Продукти з натурального сиру дійсно корисні як перший прийом їжі. Можна приготувати сирники, запіканку, просто з’їсти тарілку сиру. Однак солодкі сирні продукти, куплені в магазині, шкодять. В них не так багато натурального сиру, а більше рослинних жирів, цукру, консервантів і смакових добавок – інгредієнтів, що завдають шкоди, більше ніж користі.

Тим більше користі не принесе шоколадна глазур, яка нічого спільного з шоколадом не має. Подібний продукт точно не підійде на сніданок, але зрідка перекусити таким батончиком дозволяється.

Каші швидкого приготування

Каша – хороший сніданок, але тільки якщо не швидкого приготування. У них немає правильних вуглеводів, які повільно перетравлюються, забезпечуючи організм енергією тривалий час. Крупу для швидкого приготування піддають спеціальній обробці, через що вся користь поживних речовин втрачається.

Мюслі

Це круп’яні пластівці з додаванням: насіння, сухофруктів, фруктів, синтетичних наповнювачів, барвників, ароматизаторів. Набагато ефективніше на сніданок споживати звичайну кашу, додаючи в блюдо насіння, фрукти, ягоди, натуральні сиропи, ванілін, корицю та інші корисні речі.

Магазинна випічка

Кондитерка промислового виробництва – один з найбільш шкідливих продуктів на сніданок. Це поєднання величезної кількості швидких вуглеводів, тваринних жирів, цукру, солі. Високий глікемічний індекс не принесе позитивного ефекту. Все це погіршує здоров’я, зовнішній вигляд, роботу травної системи.

Швидкі сніданки

На полицях у супермаркеті можна знайти різноманіття швидких сніданків – зірочки, пластівці, кульки, які заливаються молоком, йогуртом або соком, після чого споживається як нібито поживний сніданок. Особливо виробники це розмаїття форм і яскраві упаковки спрямовують на дітей. А ось їм якраз краще обмежувати споживання подібних страв.

У складі сухого продукту знаходяться борошно, крохмаль, цукор, підсилювачі смаку, консерванти, ароматизатори, емульгатори, синтетичні добавки. Від цього виникають проблеми з обміном речовин, ожиріння, порушення функціонування нирок, шлунка, печінки, інших органів травної системи.

Бутерброди з ковбасою

Багато хто робить бутерброди з ковбасою в якості першого прийому їжі. Хліб ще можна знайти такий, щоб не нашкодити собі. Наприклад, цільнозерновий. А натуральну ковбасу на вітрині супермаркету зустрінеш навряд чи. В корисному бутерброді містяться: хліб з борошна грубого помелу, натуральне м’ясо, свіжі овочі, листова зелень. Можливо додати вершкове масло, рибу, творог або звичайний сир.

Слідкуйте за своїм організмом і він віддячить вам гарним виглядом і самопочуттям.