Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Від Бучанської громади два апарати ШВЛ придбали у лікарню

1 хвилина на читання

У реанімаційному відділенні Ірпінської лікарні, що в знаходиться у Бучі, встановлюють два нових апарати штучної вентиляції легень, які придбала Бучанська міська рада за кошти місцевого бюджету.

Директор КЗ «Ірпінська центральна міська лікарня» Антон Довгопол зазначив:

«Дуже приємно, що у нас налагодились дружні відносини та співпраця із Бучанською міською радою. Ми вдячні, що вони долучаються до питання медицини і вирішують їх. Сьогодні ми отримали від відділу охорони здоров’я БМР за підтримки Анатолія Федорука два прекрасних апарати штучної вентиляції легень, які можуть використовуватися починаючи із трьох кілограмів ваги людини. Дуже задоволені, бо це дороге якісне обладнання».

Зараз по необхідності їх будуть застосовувати при боротьбі із коронавіросною інфекцією. Надалі, коли подолаємо епідемію, апарати використовуватимуть в реанімаційному відділенні за потреби.

Начальник відділу охорони здоров’я БМР Лариса Матюшенко повідомила, що Бучанська міська рада виділила на придбання цих апаратів ШВЛ 1 200 000 грн.

«Це апарати потужні, хороші, які дійсно можуть врятувати людське життя, – проінформувала Лариса Матюшенко. – Спеціалісти їх оглянули, подивилися, яким чином вони працюють, вивчили технічні дані, і залишилися дуже задоволенні. Зараз, при новій хвилі підвищення захворюваності на COVID-19, вони дуже важливі»

Постійна допомога медикам

Щоденні статистичні дані від Міністерства охорони здоров’я щодо українців, які захворіли на коронавірусну інфекцію, й найжахливіше –  кількість людей, яких лікарі не змогли відвоювати у смерті, постійно зростають.

Аби медичним працівникам було хоч трохи легше боротися з хворобами, а наші громадяни мали більше шансів на одужання, Бучанська міська рада постійно турбується про забезпечення підрозділів охорони здоров’я всім необхідним: придбали індивідуальні засоби захисту (маски, респіратори, костюми, рукавички), дезінфектори, експрес-тести, бактерицидні лампи, спільно з іншими громадами реконструювали інфекційне відділення Ірпінської лікарні, що в Бучі, домовилися та передали благодійну допомогу у вигляді ще двох апаратів штучної вентиляції легень, надали фінансову підтримку співробітникам екстреній медичній службі та іншим працівникам, які знаходяться «на передовій» у боротьбі з наслідками пандемії. І не зупиняються на цьому: від сьогодні до цього списку додалися ще два апарати ШВЛ.

Відеорепортаж про подію дивіться згодом.