Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

В уряді ще немає рішення, чи підуть діти в школу 1 вересня

1 хвилина на читання

Затяжний карантин став серйозним викликом для української системи освіти. Учні та студенти, по суті, перейшли на дистанційне навчання. Батьки школярів масово нарікали, що основна педагогічна робота лягла на їх плечі. Вчителі ж скаржилися на брак комунікації із профільним міністерством, у якого досі нема постійного очільника.

У Кабінеті міністрів ще немає рішення, чи підуть учні до школи 1 вересня, чи залишаться на дистанційному навчанні.

Про це розповіла виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій в інтерв’ю «РБК-Україна».

За її словами «всередині Кабміну немає рішення», як почнеться навчальний рік у школах. Вона зазначила, що поки «адаптивний» карантин продовжили до 31 липня, але незрозуміло, як розвиватиметься епідемічна ситуація.

«Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання у школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання — це збереження здоров’я учасників освітнього процесу», — пояснила Мандзій.

Також тимчасова міністерка додала, що живого спілкування ніхто не скасовував, бо це «суть школи».

Крім того, Міносвіти разом із Міністерством охорони здоров’я до кінця червня готують протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у школах до повернення дітей з 1 вересня.

«Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоби кожен вчитель зрозумів, як опанували матеріал його учні», — наголосила Мандзій.