Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Київщина пом’якшує карантин з 26 травня

1 хвилина на читання

Київська область з 26 травня перейде до другого етапу послаблення карантину. Про це на брифінгу повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Так, в області дозволять здійснювати регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському, міжміському та внутрішньообласному сполученні. Кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння.

Тож від завтра, транспортне сполучення відновить і Бучанська ОТГ. Автобуси почнуть працювати у звичному режимі.

«Сьогодні вранці показник інцидентності у Київській області нарешті впав нижче критичної позначки у 12 одиниць , — повідомив Василь Володін. – А отже, маємо всі підстави пом’якшити карантин в регіоні уже завтра, у в вівторок, 26 травня. Окремо зазначаю, що це рішення не остаточне. Ми продовжуємо відстежувати епідемічну ситуацію щоденно. І у разі, захворюваність зростатиме, карантинні обмеження знову можуть посилити. Це все напряму залежить від нас із вами. Тож, давайте не розслаблятися, дотримуватися санітарних правил та турбуватися про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких».

Також працювати зможуть дитсадки та готелі. В області почнуть проводити спортивні заходи до 50 учасників без глядачів. Якщо учасників більше, то потрібне погодження з МОЗ. 

Релігійні заходи можна проводити за присутності у храмі однієї людини на 10 кв. метрів.

Водночас Володін наголосив, що жорсткий карантин можуть повернути, якщо захворюваність зростатиме.

Нагадаємо, що послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду.