Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Послаблення карантину у деяких регіонах Європи і моторошні попередження Ляшко

1 хвилина на читання

В європейських країнах у регіонах, де низький відсоток зараження коронавірусною інфекцією, відкрили парки, сквери, починають працювати магазини та кафе і навіть школи. Маски і дотримання дистанції – обов’язкова умова.

  • У Німеччині відкривають церкви та релігійні заклади, ігрові майданчики, музеї та зоопарки.
  • У 4 регіонах Іспанії дозволили роботу терас при ресторанах та барах, відкрили церкви, готелі та маленькі підприємства.
  • На Кіпрі починають працювати маленькі підприємства і закритими залишаються ТЦ і великі магазини.
  • У Греції відкривають невеликі магазини, салони краси і церкви.
  • В Італії відкривають міські парки і сади. Дозволяють індивідуальні тренування і запрацюють професійні спортивні секції. Під забороною приватні та публічні вечірки.
  • В Україні з 1 травня відкрилися продовольчі ринки. Після 11 травня планується відкриття об’єктів оптово-роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (крім ТРЦ), салонів краси, автосалонів, музеїв, бібліотек та інших закладів громадського відвідування, які матимуть чіткі правила дотримання санітарних норм. Розглядають також можливість відкриття літніх майданчиків закладів громадського харчування.

Послаблення карантинних заходів потрібне для підтримки економіки України, однак вони можуть бути посилені знову в разі загострення епідеміологічної ситуації. Адже навіть Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації. Це рішення прийняли під час засідання комітету організації щодо НС.

«Пандемія залишається надзвичайною ситуацією для громадської охорони здоров’я», – заявив генеральний директор організації Тедрос Аданом Гібреісус під час брифінгу.

Включити “тумблер терпіння”

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко у Facebook зауважив:

«Карантин в Україні працює. Запроваджені профілактичні та протиепідемічні заходи дали свій результат. І як би не хотілося всім нам позбутися цього карантину і коронавірусу, треба все ж включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно“.

І додав страшний прогноз Kyiv School of Economics, що повне скасування карантину без запровадження обґрунтованих профілактичних заходів – це 120-140 тисяч смертей до кінця вже цього року.