Травневі страви з гірчицею – можливі побічні ефекти
На травневі свята багато хто готує смачне та соковите м’ясо – стейки, шашлик, стегенця. Любителі таких страв приправляють цю смакоту гірчицею. Та варто слідкувати за кількістю вживання даного продукту, не дивлячись на його користь.
Гірчиця – це популярна приправа, яку виготовляють із насіння гірчичної рослини. Листя гірчиці містить значну кількість кальцію, міді та вітамінів С, А і К, а насіння багате на клітковину, селен, магній та марганець. Гірчиця є джерелом антиоксидантів.
Однак є побічні ефекти, про які варто знати.
Вживання насіння гірчиці, листя або пасти, як правило, вважається безпечним для більшості людей, особливо якщо їх вживати в кількостях, які зазвичай містяться в раціоні звичайної людини.
Проте споживання великої кількості гірчиці (екстрактів гірчиці) може призвести до болю в животі, діареї і запалення кишечника.
Є також повідомлення про те, що гірчичні пластирі можуть стати причиною розвитку дерматиту.
Нарешті, сире насіння і листя гірчиці містить значну кількість сполук, здатних порушувати нормальну функцію щитовидної залози, що відповідає за обмін речовин.