Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
23.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Травневі страви з гірчицею – можливі побічні ефекти

На травневі свята багато хто готує смачне та соковите м’ясо – стейки, шашлик, стегенця. Любителі таких страв приправляють цю смакоту гірчицею. Та варто слідкувати за кількістю вживання даного продукту, не дивлячись на його користь.

Гірчиця – це популярна приправа, яку виготовляють із насіння гірчичної рослини. Листя гірчиці містить значну кількість кальцію, міді та вітамінів С, А і К, а насіння багате на клітковину, селен, магній та марганець. Гірчиця є джерелом антиоксидантів.

Однак є побічні ефекти, про які варто знати.

Вживання насіння гірчиці, листя або пасти, як правило, вважається безпечним для більшості людей, особливо якщо їх вживати в кількостях, які зазвичай містяться в раціоні звичайної людини.

Проте споживання великої кількості гірчиці (екстрактів гірчиці) може призвести до болю в животі, діареї і запалення кишечника.

Є також повідомлення про те, що гірчичні пластирі можуть стати причиною розвитку дерматиту.

Нарешті, сире насіння і листя гірчиці містить значну кількість сполук, здатних порушувати нормальну функцію щитовидної залози, що відповідає за обмін речовин.