Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вербна неділя: служби онлайн і волонтери із масками та антисептиками

1 хвилина на читання

У Вербну неділю деякі громадяни все ж попрямували до церкви. Учасники громадської організації «Я – Бучанець» із самого ранку поїхали до православних храмів Бучі, Блиставиці, Луб’янки та Гаврилівки, щоб послужити людям і роздати маски та дезінфектори для місцевих громад. Правоохоронці в цей час слідкували за дотриманням вимог, прийнятих владою.

Волонтери зазначили: «Ми приєднуємося до прохань поліції й місцевої влади і закликаємо всіх прихожан не ходити сьогодні та наступний тиждень до церкви, адже скупчення людей дійсно в рази посилює ризики передачі COVID-19 по всій Бучанській ОТГ. Та, щоби допомогти священикам, ми сьогодні зібралися біля церков і надали масочки і гелі для рук тим, хто надумав іти до церкви

Священники храмів провели службу, дотримуючись всіх правил і вимог карантину. У той же час служби демонструвалися по телевізору та у соцмережах, аби віряни, які дослухалися рекомендацій і залишилися вдома, могли спільно з ними помолитися.

Наприклад, бажаючі могли бути присутніми у режимі онлайн в Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного у Бучі ПЦУ, адже прямий ефір богослужіння розміщено на сторінці Храму у мережі «facebook».

Напередодні у церкві закликали:

«Маємо надію та молимося, щоб якнайшвидше знову зібратися разом у храмі, проте зараз треба подбати одне про одного! Під час карантину та сомоізоляції просимо вірян у Вербну неділю обмежитися домашньою молитвою та доєднатися до онлайн-трансляції святкового богослужіння».

Щодо освячення верби отець Андрій роз’яснив:

«Гілочки верби, якщо є, можна навіть тогорішні, самостійно покропити свяченою водою, прочитавши молитву освячення, яка звучатиме у прямому ефірі, разом з настоятелем храму».

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній у відеозверненні також закликав вірян перебувати вдома на Великі православні свята, аби не допустити поширення коронавірусної інфекції.

Завершується свята Чотиридесятниця і розпочинається Страсна седмиця – час особливих молитовних спогадів про несправедливе осудження, страждання і Хресну смерть Спасителя. Закликаю усіх вас постаратися стишити в собі всі пристрасті та прикрасити душі стриманістю, мудрістю та милосердям”, – зазначив митрополит Епіфаній. – На жаль, через карантинні обмеження ми не можемо зібратися на спільне освячення вербової лози. Але ми, священнослужителі Православної Церкви України, будемо в молитві поруч».

Нагадаємо, отримати допомогу, долучитися до команди волонтерів чи пожертвувати кошти на боротьбу за коронавірусом можна через сайт http://ya-buchanec.com.ua