Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Чому для міцного імунітету потрібно пити ехінацею?

1 хвилина на читання

Рослини володіють такими лікарськими властивостями, яких не мають багато препаратів. Взяти, наприклад, ехінацею. Квіти, стебла, коріння і листя цієї рослини містять в собі величезну кількість корисних речовин, пише Жіночий світ.

Зміцнює імунітет

Ехінацея володіє найпотужнішими противірусними, протизапальними і імуномоделюючими властивостями. Рослина багата органічними кислотами, інулін, алкалоїди, ефірними оліями, дубильними речовинами, цинком, залізом, марганцем, які стимулюють вироблення імуноглобулінів ( “будівельних матеріалів” нашого імунітету), захищають організм від вірусів і запалень.

Омолоджує шкіру

Багатий антиоксидантний склад ехінацеї робить її незамінною в догляді за шкірою. Активні речовини захищають клітини від ушкодження вільними радикалами, роблять шкіру більш пружною, а також здатні запобігати пошкодження клітин шкіри ультрафіолетовими променями.

Захищає серцево-судинну систему

На роботу серцевого м’яза ехінацея теж надає позитивний ефект, зміцнюючи його і стимулюючи правильну роботу.

Очищає організм

Ехінацея багата фенолокарбоновими і фенольними кислотами, які виконують антисептичну функцію і виводять всі токсини з організму. Активні речовини в складі рослини очищають кров, покращують роботу лімфатичної системи, печінки і нирок.

Зміцнює нервову систему

Калій, кальцій і магній, які містяться в ехінацеї в великих кількостях, грають найважливішу роль в передачі нервових сигналів і нормальної роботи мозку.