Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«Великдень в дома» в Бучанській громаді

1 хвилина на читання
церква

Служби в храмах з нагоди важливого християнського свята Світлого Воскресіння Христового проводити будуть, але за участі не більше десяти осіб. Для всіх інших служба в режимі прямого ефіру демонструватиметься на кількох телеканалах.

Враховуючи загрозу смертельної коронавірусної інфекції – це оптимальне рішення, яке сьогодні спільно напрацювали у стінах Бучанської міської ради представники церков об’єднаної громади разом із Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком.

Акцентуємо, що Всеукраїнська рада церков, до якої входить 16 найбільших конфесій, закликала вірян відповідально поставитися до вимог карантину і власного здоров’я. І попросила дивитися святкові служби онлайн.

Пресслужба БМР повідомила, що у  громаді  проведуть дезінфекції як самих будівель храмів, так і території навколо кожної церкви. Дотримання карантинних обмежень діятиме у всіх церквах громади!

Але вкотре закликали, і ми приєднуємося до прохання влади: залишайтеся вдома!

Більшість українців – відповідальні

Як зазначається на офіційному сайті Президента України, більшість українців підтримують карантинні заходи та проект «Великдень вдома», коли богослужіння можна подивитися у трансляції.

Зокрема, до 70% громадян України підтримують заходи карантину й лише 3% збираються відвідати церкву.

«Це чудово, що українці такі відповідальні, і більшість громадян свідомі високих ризиків епідемії. Адже пік ще попереду. Тому треба зробити все можливе, щоб і 3% вірян не наражалися на небезпеку», – сказав Володимир Зеленський.

Пасочка додому

Щоб допомогти людям відсвяткувати Великдень удома, «Укрпошта» та Нова пошта  спільно з  партнерами Київськими хлібозаводами приймає замовлення на доставку пасок.

Замовлення на  сайті або через листонош  приймають  до кінця дня 12 квітня, щоб встигнути доставити навіть у найвіддаленіші села нашої країни до 18 квітня.

Онлайн служби

Нагадаємо, що храми нашої громади приймають церковні записки в онлайн-режимі. Також запускають онлайн трансляції літургій і молитв.

Крім того, відвідати церкву в індивідуальному порядку можна у відсутність богослужінь. Але є умова – не більше двох вірян має перебувати у великих храмах, і однієї особи – у храмах меншого розміру. Маски і відсутність черг – обов’язково.