Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Карантин до осені та можливе обмеження пересування

1 хвилина на читання
Буча нове шосе

Такий сценарій подій може бути, якщо люди не будуть відповідальними і не перебуватимуть в дома найближчі дні, – впевнені у Київській облдержадміністрації.

Сьогодні під час онлайн-брифінгу в.о. голови КОДА Василь Володін повідомив про можливе введення режиму максимального обмеження пересування на Київщині 11-12 квітня.

Нагадую, що у суботу та неділю в області, швидше за все, буде запроваджено режим максимального обмеження пересування. Прошу в ці дні не виходити з дому. Якщо ви це зробите, то ситуацію втримаємо та почнемо виходити з карантину вже у травні місяці цього року. В іншому випадку є ризики, що карантин буде тривати до осені цього року“, – заявив Василь Володин.

Тож всім, хто не вважає за краще виходити на вулиці у масці, рукавичках та лише при крайній потребі, а любить гуляти в парках, спілкуватися з друзями, відвідувати різні заходи, варто трохи потерпіти і залишитися вдома.

Очільник КОДА також відмітив, шо наше з вами здоров’я та життя залежить від нашої сумлінності та відповідальності. Адже дотримання суворого карантинного режиму і санітарно-гігієнічних правил – найкраща профілактика захворювання COVID-19.

Очевидно, що найближчим часом обмежувальні заходи доведеться тільки посилювати“, – заявив він.

У Міністерстві охорони здоров’я також вважають, що пік інфікування коронавірусом в Україні ще не настав, і прогнозують його прогнозується на 14-15 квітня.

До речі, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook заявив, що у трьох областях – Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській вводяться надзвичайні заходи на вихідні дні…

«В тому числі розглядається навіть можливість комендантської години“, – сказав Марцінців.