Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Такі умілі дитячі ручки

1 хвилина на читання


Гурток «Умілі ручки» Бучанського Центру позашкільної роботи – це надзвичайно корисне та цікаве заняття для дітей, які можуть спробувати свої сили з цілим розмаїттям матеріалів різних напрямів рукоділля. Керівник гуртка Катерина Ляшко спеціально для «БН» розповіла багато цікавого про своїх вихованців та гурткової роботи загалом.


Молодші дітки з першого по четверті класи працюють з фетром, стрічками та декоративними елементами. Старші діти починаючи з п’ятого класу займаються фоаміраном. Це декоративний пінистий матеріал у вигляді м’яких тонких листів з яким досить зручно працювати.


– Ми починаємо з маленьких квіток та наробляємо навички. Буває треба зробити відповідний декор, то діти з радістю навчаються обробляти великі за розмірами квіти. Адже це дуже цікаво, – із захопленням ділиться емоціями керівник. – Приміром зробити фото зону, разом скласти, придумати, втілити в життя неймовірну квітучу красу.


Заняття дають змогу отримати навички та вміння працювати з відповідними матеріалами та водночас брати участь у цікавих культурно масових заходах, що надихає дітей на нові проекти та досягнення.


– Це дуже важливо, – запевняє Катерина Володимирівна, – адже ми беремо участь у різноманітних ярмарках до Дня Бучі, Пасхальний благовіст, де діти можуть представити свої вироби та спробувати їх реалізувати за кошти. Знаєте, це для дітей має велике значення, адже отримати кошти за свою клопітку працю дуже важливо та спонукає їх працювати ще краще та йти до нових звершень.


Вихованці гуртка вже п’ять років дають майстер класи до дня дітей інвалідів. В цьому році умільці навчали дітей на фестивалі «Таланти без меж».


– Це корисно для наших дітей, тому що слухати це одне, а от самому розповісти та навчити когось це зовсім інша річ. Тому потренувавшись напередодні в гуртку, щоб мати уявлення про сам процес майстер класу, діти далі вже самостійно проводили заняття. Також ми їздимо на різні виставки, відвідуємо Handmade-Expo в місті Києві, де майстри різних напрямів показують нові вміння та демонструють свої навички, що для дітей є неймовірним кладезем нових знань та ідей.


Юна вихованиця гуртка Емма Вакуленко напередодні закінчила свій чудовий виріб – яскравий український віночок та продемонструвала його «БН» у всій красі:
– Мені було дуже цікаво майструвати віночок, я дуже старалася, – поділилася своїми враженнями маленька Емма.
Вона разом з татусем Геннадієм поспішали додому, щоб потішити маму новими досягненнями донечки майстрині.