Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Як налаштувати себе на роботу вдома

1 хвилина на читання

Введення карантину для зупинення поширення коронавірусної інфекції спонукає багатьох українців до переходу на віддалену організацію роботи. Так як працювати в домашніх умовах необхідно чималий проміжок часу, “БН” пропонує звернути увагу на важливі моменти, що допоможуть швидко освоїтись та призвичаїтись до нових незвичних умов.

Насамперед варто підготувати місце для праці, яке допоможе налаштуватися на робочий лад. Для цього виберіть зону в квартирі чи будинку, яка вам до душі, та де домашні мешканці найменше будуть вас відволікати. Орієнтуйтеся на власні вподобання.

Якщо ви любите багато світла та впевнені, що яскраве освітлення не буде вам заважати, то можете облаштуватися біля вікна. Зверніть увагу на те, що сонячні промені можуть засліплювати та погіршувати видимість зображення екрану комп’ютера.

Якщо ж ви надаєте перевагу сутінкам, то, звичайно, краще обладнати робоче місце подалі від денного світла.

Після цього спробуйте облаштувати робочий стіл домашнього ноутбука подібно до комп’ютера з місця роботи. Це допоможе вам на підсвідомому рівні налаштуватися та зосередитися на важливих моментах поставленого завдання.

Для зручності та запобігання стресових ситуацій, варто потурбуватися про безперебійну роботу інтернет мережі, присутність налаштованого офісу необхідних програм, в тому числі електронної пошти та чату для спілкування з керівником та іншими учасниками робочого процесу.

Ще одним важливим кроком у налаштуванні себе до праці в домашніх умовах є ваш одяг. Піжама та халат не надто спонукають до будь-якої роботи. Адже такий одяг зручний для дому, однак асоціюється тільки з відпочинком та не підходить для стимуляції організму до виконання будь-яких завдань. Тому варто все ж таки одягнути щось більш зручне для роботи в подібних умовах.

Складіть план роботи на день. Заплануйте, що необхідно зробити та за який часовий проміжок. Не забудьте виділити годинку на обідню перерву та короткі розминки з брейк-кофе. Адже, де б ви не працювали, організм потребуватиме їжі та перепочинку.

Важливо обговорити години вашої роботи з сім’єю та пояснити – чим швидше та краще ви виконаєте необхідні завдання, тим скоріше у вас з’явиться час на дозвілля з ними.

Гарної роботи!