Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

З чого та як саме зшити захисну маску в домашніх умовах

1 хвилина на читання

Як зшити захисну маску в домашніх умовах та з чого? Актуальне запитання, відповідь на яке шукають українці, які зіштовхуються з проблемою відсутності захисних масок в аптеках.

Саме тому “БН” провели дослідження та вияснили з чого краще та як саме пошити захисну пов’язку власними руками в домашніх умовах.


Маска з невеликого відрізу льону чи іншої щільної, бажано натуральної, тканини може вберегти від коронавірусної інфекції не гірше аптечної пов’язки. Бажано тканину добре випрасувати. Складіть її вдвічі, просуньте зав’язки та прошийте з боків.



Найпоширеніший матеріал для виготовлення масок вдома є марля. Для виготовлення даної захисної пов’язки потрібен шматок марлі чи бинта, такою довжиною, щоб мати змогу скласти її від 5 до 7 разів. Обов’язково має бути присутня вата, яка кладеться в середину складеної марлі чи бинта, товщиною 1-1,5 см та зав’язки по боках маски. Бажано зшити краї пов’язки для того аби вата, рівномірно розподілена в середині маски, не випадала. От і все, захист від коронавірусної інфекції готовий.



Однак слід пам’ятати, що марлеву та тканинну маску можна носити не більше 2 годин, інакше вона матиме протилежний ефект.


Якщо ж у вас екстренна ситуація, або не має інших матеріалів, то використайте папір для захисту. Система та ж сама – паперовий рушник склали гармошкою, вставили зав’язки (можна скріпити степлером) та наділи на обличчя. Та майте на увазі, що дана маска може використовуватися до 30 хвилин.



Пам’ятайте, що будь-яка маска чи пов’язка з підручних матеріалів повинна закривати рот, підборіддя та ніс.

Бережіть себе та будьте здорові!