Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
06.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Весняне прибирання чи чим зайнятись в період карантину

Початок весни це особлива пора для подібного заходу і не секрет, що багато хто з нас мають чудову традицію проводити, так зване, генеральне прибирання всього будинку якраз на старті весняної пори. Цьогоріч початок весни для жителів багатьох країн співпав з вимушеним карантином. Тож якщо вірус загнав нас у квартири, давайте використаємо цей час для того, щоб очистити та оновити своє житло.

Захід цей не такий вже й простий, як може здатися на перший погляд, але завдяки прогресу і сучасній побутовій техніці ми можемо значно спростити процедуру великого весняного прибирання.

Для початку «БН» радять включити музику і тільки тоді починати прибирання.

Музика – один із найважливіших конструкторів гарного настрою. Виберіть веселі та запальні пісні, вдягніть рукавички і беріться до справи.

Починати прибирання потрібно з кімнат, поступово переміщаючись у зону ванни та кухні. У спальнях прибирати слід згори вниз – зніміть павутину, вимийте вікна. Це краще робити  похмурого дня і розпочинати слід із темнішого боку квартири. Річ у тім, що сонячне проміння може підсушувати рідину для миття раніше, ніж ви встигнете змити її, тому можуть залишатись плями.

Не залишайте на потім прибирання деяких зон кімнати. Наприклад, відразу ж помийте дзеркало, а не вирішуйте зробити це пізніше разом з іншими скляними поверхнями.

Надокучлива шерсть домашніх улюбленців не надто просто прибирається з м’яких меблів, щоб зробити це, приклавши менше зусиль, потрібні гумові рукавички. Просто одягніть їх, змочіть водою та зберіть пух.

Особливу увагу потрібно приділи пилу. Не забувайте про далекі кути, а статуетки протирайте фланелевою ганчірочкою – вона не залишить подряпин.

Коли закінчите у кімнатах – приступайте до ванної. Тут є чим зайнятися!

Спочатку слід перевірити рівень засміченості труб. За необхідності прочистіть їх. Промийте ванну і сантехніку дезінфікуючими засобами. Зробіть це звичкою – таку процедуру варто робити як мінімум раз на тиждень. Щоб у ванній не з’являвся грибок і цвіль, раз на місяць змащуйте стики керамічної плитки антигрибковими засобами.

Наступна у списку – кухня. Протріть кухонні шафи, приберіть полички. Потрібно вимити холодильник та мікрохвильовку, плиту та духову піч. Щоб сталеві поверхні знову сяяли, змішайте 1 чайну ложку рідини для миття посуду і чверть чашки гарячої води. Потріть цим розчином поверхню і змийте лише чистою гарячою водою та миттєво витирайте насухо.

 Закінчивши  прибирання, обов’язково слід провітрити всі кімнати. І, звісно, гарненько відпочити!

Головне в прибиранні – гарний настрій, тому намагайтесь більше посміхатися в цей відповідальний день чистоти!