Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
06.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Оновлені правила прийому до закладів профосвіти

1 хвилина на читання

Вступна кампанія до закладів професійної освіти у 2020 році відбуватиметься за оновленими правилами прийому. Тепер вступникам потрібно подавати менше документів для зарахування, а підприємствам буде простіше направляти фахівців на підвищення кваліфікації.

  Такий наказ був зареєстрований у Міністерстві юстиції та оприлюднений на сайті Міністерства освіти і науки 16 березня 2020 року.

  В оновлених Правилах закладено, що право на першочерговий вступ відтепер матимуть призери фінального етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. Крім того, скористатися пільгами під час вступу зможуть люди з інвалідністю та діти з малозабезпечених сімей.

  Спроститься також механізм взаємодії закладів із підприємствами: тепер, щоб відправити фахівців на навчання або підвищення кваліфікації, роботодавець зможе підписати угоду, покривши витрати на навчання.

   Змінюються, зокрема, підходи до роботи зі вступниками. Так, приймальним комісіям доведеться приділяти більше уваги консультаціям. Вони проводитимуть бесіди щодо вибору професії, розповідатимуть про умови навчання та перспективи працевлаштування після випуску.

   Нагадаємо, що професійно-технічна освіта – це можливість безоплатно опанувати професію за короткий проміжок часу (від 6 місяців до 3-х років), розпочати кар’єру вже під час навчання, отримувати стипендію та безкоштовний гуртожиток. Крім того, учні профтехів проходять оплачувану практику на підприємствах.

   Вступна кампанія до закладів профосвіти у 2020 розпочинається у травні-червні й триває до 1 вересня. Докладні терміни та конкурсний відбір кожен профтех визначає у своїх правилах прийому, які зазвичай розміщуються на сайтах закладів у розділах для абітурієнтів. 

   Перелік профтехів у розрізі областей є на сайті Єдиної електронної бази з питань освіти.

Інформація надана офіційною сторінкою Міністерства освіти та науки України у Facebook