Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Жодні адміністративні межі не повинні обмежувати можливості співпраці

1 хвилина на читання
Анатолий Федорук

Бучанський міський голова Анатолій Федорук розповів про добровільні партнерські відносини між територіальними громадами, Київську агломерацію, її важливість та необхідність для громади. Адже транспортно, структурно, соціально та навіть політично ми орієнтовані на Київ.

«Із появою бюджетної децентралізації в територіальних громадах з’явилися різні проєкти, що фактично не дозволяють громадянам почуватися вільно. Наприклад, громадянка нашого міста все життя працювала в київському метрополітені, але на сьогоднішній день відповідно до картки киянина та інших інновацій, вона не може користуватися тими пільгами, які мають громадяни Києва. Причина цього лише в тому, що це різні адміністративні одиниці», – зазначив Анатолій Федорук у коментарі «Моїй Київщині». – Тому наше завдання – прибрати оці незручності. Я вірю в юридичне оформлення агломерації, якщо воно буде базуватися на людському законодавчому полі. Тобто замість поглинання реалізовуватимуться добровільні партнерські відносини між територіальними громадами».

До Київської агломерації зараз входить 27 одиниць передмістя столиці та Київ. При її створенні проводили установчі збори. Її очільник – Київський міський голова Віталій Кличко.

 «Важливо зробити акцент на тому, що закон про агломерацію – в інтересах громад, а не в якомусь лобізмі очільника столиці, – зазначив Анатолій Федорук. – Хоча років 4-5 назад були певні спроби з боку влади Києва таки розширити свої межі, зараз є цілковите розуміння того, що адміністративні одиниці, що знаходяться у приміській зоні, є такі ж у юридичному статусі.

Ми вивчали досвід Європи, зокрема як урбаністика навколо великих міст урегульована законодавством. І прийшли до висновку, що краще співпрацювати, аніж просто поглинати населені пункти».

Повне інтерв’ю за посиланням: http://www.mykyivregion.com.ua/2020/02/25/mer-buchi-anatolij-fedoruk/?fbclid=IwAR0QdlVgqytccvomwubEY5EelISNumMoP07sb0DhfoGBXzR40OnH_KlZ3yI