Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Децентралізація: зустріч з французами та публічні обговорення

1 хвилина на читання
Децентралізація

Відзавтра, з 27 лютого розпочинаються регіональні обговорення змін до Конституцій у частині децентралізації, які триватимуть до 4 березня. У регіонах проходитимуть кущові круглі столи для обговорення. На Київщині – 3 березня, повідомляє платформа «Децентралізація».

Організовують заходи обласні державні адміністрації. До участі у заходах запрошуватимуть представників органів місцевого самоврядування усіх рівнів та їхніх асоціацій.

Висловити свої пропозиції усі бажаючі можуть також онлайн:

  • на Facebook-сторінці “Публічні консультації зміни до Конституції – через консенсус”;
  • у спеціальному розділі на порталі «Децентралізація»: https://decentralization.gov.ua/constitution/offers.

Місцеві бюджети мають бути збалансованими

Напередодні важливі питання на етапі завершення реформи децентралізації обговорювали міські голови спільно з представниками Франції на робочій зустрічі Асоціації міст України з делегацією посадовців Французької республіки, у якій взяв участь Виконавчий директор АМУ Олександра Слобожан.

Від Київської області працювали Виконавчий директор Київського регіонального відділення АМУ Олександр Дехтярчук разом з Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком, заступником міського голови міста Вишневе Георгієм Майсурадзе.

У складі делегації були: Жак Рейлер, префект, Жан-Франсуа Девемі, субпрефект, Люк П’єрон, стажер ENA та Шарль Матьйо, аташе Посольства Республіки Франція в Україні з питань співробітництва.

АМУ зустріч з французами

Окремо зупинилися на бюджетному плануванні. Жак Рейлер наголосив, що місцеві бюджети мають бути збалансованими. І саме префект, спільно з представником міністерства фінансів на місцях, здійснює за цим контроль.