Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Буча долучається до всеукраїнського проєкту «Озеленення України»

1 хвилина на читання
Меморандум озеленення (000)

Бучанський міський голова Анатолій Федорук, Всеукраїнський координатор проекту з матеріально-технічної співпраці Вадимом Парасочка і Анна Страховська, керівник платформи соціальних проектів “BeCity”, підписали Меморандум про співпрацю з проєктом «Озеленення України».

Меморандум озеленення (001)
Меморандум озеленення (13)

Анна Страховська зазначила, що у Бучі і так широко відбуваються висадки дерев, у той же час на її пропозицію Анатолій Петрович відразу погодився – Бучанська громада візьме найактивнішу участь у проєкті! На важливому історичному заході – підписанні меморандуму, були присутні більше 30 підприємців, громадські організації, молодіжна рада і активісти, в.о. старост старостинських округів Бучанської МОТГ і голови населених пунктів, що найближчим часом увійдуть до об’єднаної громади. Подія відбулася у коворкінгу Portal-Освіта-Бізнес.

Меморандум озеленення (01)
Меморандум озеленення (5)

У громаді до всеукраїнської акції з озеленення долучаться усі небайдужі, – наголосив Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Зокрема, підтримку проєкту висловили представники бізнесу, медіа, молодіжної ради, громадські організації, волонтери, а також активні та свідомі громадяни. До того ж пройде вона і у всіх населених пунктах ОТГ. Саме тому це чудова можливість для нашої потужної громади заявити про себе на всеукраїнському та міжнародному рівнях, – зазначив Анатолій Федорук. – Ми маємо багаторічний досвід із проведення акцій і висаджування дерев. У такий спосіб маємо Алеї Героїв, Почесних громадян, сакур у парках та скверах, торік у Родинному сквері висадили понад 100 платанів. Дерева є символом, а акція має за мету показати, насамперед кожному українцю, як ми можемо об’єднуватися задля вирішення глобальних проблем людства.

Меморандум озеленення (1)
Меморандум озеленення (4)

Понад 1 000 000 дерев заплановано висадити 20 березня за одну добу, тим самим встановити рекорд України.

Ідея проєкту полягає у консолідації українців всього світу довкола теми глобальних екологічних викликів, – розповів Вадим Парасочка, Всеукраїнський координатор проєкту із матеріально-технічної співпраці. – Але головне завдання – не лише посадити дерево, а і доглядати за ними протягом року. А крім того, показати світові, що ми можемо об’єднатися навколо гарної ідеї.

Меморандум озеленення (7)
Меморандум озеленення (2)

Бізнесмени і представники громадськості внесли свої пропозиції, активне жваве спілкування навколо важливої еко-теми принесло задоволення всім присутнім. Відразу знайшли відповіді на запитання та вирішили нагальну проблему: де висаджувати, які саджанці брати…

Меморандум озеленення (10)

Директор КП «Бучазеленбуд Віктор Галущак запевнив, що вони скоординують активістів та допоможуть зі всіма відповідями.

Анатолій Федорук також зазначив, що Бучанська громада не обмежиться одним днем, акція триватиме упродовж року. І повідомив цікаву ініціативу: у Бучі розпочинається робота зі створення дендропарку.

На завершення всі присутні прикріпили свої емблеми на зелене деревце на знак того, що вони приєднуються до проєкту «Озеленення України».

Меморандум озеленення (18)

ДОВІДКОВО

У цьому році на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, який пройшов під знаком кліматичних проблем, оголосили про глобальну ініціативу з висадки на планеті трильйона дерев до 2030 року. Україна миттєво відреагувала:

Національний проєкт «Книга рекордів України» та найбільший діловий клуб, який об’єднує лідерів українського бізнесу «CEO Club Ukraine», започаткували всеукраїнський проєкт, у межах якого 20 березня відбудеться акція «1 000 000 дерев за 24 години».